Facebook eski başkanından kullanıcılara uyarı

Facebook‘un eski başkanı Sean Parker, sosyal medyanın insan psikolojisinin zayıf noktalarını kullandığını söyleyerek, "Çocuklarımızın beynine neler olduğunu sadece Tanrı biliyor" uyarısı yaptı.

Yayınlanma: 11.11.2017 - 20:21
Abone Ol google-news

Popüler sosyal paylaşım platformu Facebook’un eski başkanı Sean Parker, sosyal medyanın insan psikolojisinin zayıf noktalarını kullandığını söyleyerek uyarılarda bulundu. Philadelphia merkezli Amerikan haber sitesi Axios’a demeç veren Parker, sosyal medyanın toplum ve bireyler arasındaki davranış biçimini değiştirdiğini belirterek, “Bu durum büyük ihtimalle komik bir biçimde verimliliğinizi bozuyor. Çocuklarımızın beynine neler olduğunu ise sadece Tanrı biliyor” dedi.

Sosyal medyanın insan psikolojisinin zayıf noktalarını kullandığını belirten Parker, dopamin ile uyarılan kullanıcının kendisinin de daha fazla içerik ve tepki üretmeye devam ettiğini kaydetti. 2.4 milyar dolarlık (yaklaşık 9.12 milyar TL) servetinin büyük kısmını Facebook üzerinden kazanan Parker, artık kendisini sosyal medya konusunda “vicdani retçi” olarak gördüğünü belirtti.

FAZLASI DA AZI DA ZARAR

Beyinde salgılanan bir hormon olan dopamin, sinir hücreleri arasında iletişimi sağlar. Mutluluk hissi vermesinin yanı sıra insanlarda ve hayvanlarda hareket, hafıza, haz veren ödül, davranış, kavrama, dikkat, uyku, ruh hali ve öğrenme fonksiyonunu arttırıyor. Dopaminin aşırı fazlalığı veya eksikliği ciddi sorunlara neden oluyor. Azlığında Parkinson hastalığı baş gösterir. Uyuşturucu veya sigara kullanımı sonucu dopamin miktarının artması ise bağımlılığa yol açar.,


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler