4. Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen ''4. Yeşilçam Ödülleri'' sahiplerini buldu.

Yayınlanma: 29.03.2011 - 06:55
Abone Ol google-news

Turkcell'in ana sponsorluğunda Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ''4. Yeşilçam Ödülleri'' törenine, sanat dünyasından çok sayıda davetlinin yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Törene gelişinde basın mensuplarına açıklama yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Türk sinemasının son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini belirtti.
Bağış, Türk sinemasının bu başarısının herkesi çok gururlandırdığını ifade ederek, ''Türk sinemasının yurt dışında elde ettiği başarılar Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye bakış açısını değiştiriyor ve Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'nin elini güçlendiriyor'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay da, Türk sinemasının son yıllarda Yeşilçam'ın eski günlerini aratmayacak kadar önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Türk sinemasını yakından takip ettiğini vurgulayan Günay, en son ''Eyvah Eyvah'' filmine gittiğini ve filmi çok beğendiğini dile getirdi.

''Yeşilçam Ödülleri'' töreni, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah'ın da aralarında bulunduğu davetlilerin katılımıyla, basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirildi.

 

‘Çoğunluk' damgasını vurdu

Geceye “Çoğunluk” filminin yapımcısı Sevilay Demirci’nin sözleri ve aldığı dört ödül geceye damgasını vururken Yavuz Turgul’un yönetmenliğini yaptığı “Av Mevsimi” de dört dalda ödül aldı. “Çoğunluk” filminin yapımcısı Sevilay Demirci, “En İyi Senaryo “ dalında ödül alan yönetmen Seren Yüce adına ödülü almak için sahneye çıktığında “Yayınlanmamış kitapların yasaklandığı bir ülkede yaşıyoruz. Sinemamızın hayatın her alanına değdiği ve dokunulmayan konulara dokunduğu bu günlerde fikir özgürlüğü üzerindeki baskıyı tedirgin edici buluyoruz. Arkadaşlarımız Ahmet Şık ve Nedim Şener’in adlarını anarak yanlarında olduğumuzu söylemek istiyoruz” demesi alkışlandı.

Sevilay Demirci, “En iyi Film” dalında da ödül almak için sahneye çıktığında ise bütün yetkililere teşekkür ederken “Bu ödülü Türkiye’de ve dünyada şiddet gören kadınlar adına alıyorum” dedi.

İstanbul’daki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen gecede ödül alan yapıtlar şöyle:

Kültür Sanat Hizmet Ödülleri
Nebahat Çehre
İzzet Günay
Göksel Arsoy

Yeşilçam Onur Ödülleri
Türker İnanoğlu

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Av Mevsimi / Okan Yalabık

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Av Mevsimi / Melisa Sözen

En İyi Genç Yetenek
Çoğunluk / Esme Madra

En İyi İlk Film
Çoğunluk

En İyi Sanat Yönetmeni
Yahşi Batı / Hakan Yarkın

En İyi Kurgu
Kosmos / Reha Erdem

En İyi Müzik
Kavşak / Selim Demirdelen

En İyi Görüntü Yönetmeni
Av Mevsimi / Uğur İçbak

En İyi Erkek Oyuncu
Av Mevsimi / Cem Yılmaz

En İyi Kadın Oyuncu
Eyvah Eyvah / Demet Akbağ

En İyi Senaryo
Çoğunluk / Seren Yüce

En İyi Yönetmen
Kosmos / Reha Erdem

En İyi Film
Çoğunluk


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler