BTK'nin artık müstehcen siteleri engelleme yetkisi yok

Prof. Dr. Yaman Akdeniz 7 Şubat tarihi itibariyle BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu'nun artık müstehcenlik suçu oluşturduğu iddia edilen web sitelerine re’sen erişim engelleyemeyeceğini belirtti.

Yayınlanma: 09.02.2019 - 15:23
Abone Ol google-news

Diken'den Yaman Akdeniz'in yazısında  yer alan bilgilere göre Anayasa Mahkemesi 15 Kasım 2017 tarihinde önemli bir iptal kararına imza attı.Danıştay 13’üncü Dairesi’nden itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gelen ve Resmi Gazete’de 7 Şubat, 2018 tarihinde yayınlanan kararla (2015/76 E., 2017/153 K.) 5651 Sayılı Kanun’la öncelikle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB), daha sonrasında da ilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) başkanına verilen müstehcenlik suçu oluşturan yayınlara re’sen erişimin engellenmesi yetkisi iptal edilmişti.

İptal edilen bu yetkiyle ilgili karar hemen yürürlüğe girmemiş ve AYM tarafından Anayasa’nın 153.’üncü maddesinin 3’üncü fıkrasına atıfla iptal kararının, Resmi Gazete’de yayınlanmasından başlayarak bir yıl sonra yürürlüğe girmesine oybirliğiyle karar verildi. Kararın yürürlüğe girdiği tarih 7 Şubat, 2019. 7 Şubat itibariyle BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu artık müstehcenlik suçu oluşturduğu iddia edilen web sitelerine re’sen erişim engelleyemeyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler