Son Pişmanlık...

07 Aralık 2012 Cuma

Kayserideki olaylara Trabzon(spor)lular karışmış. Fenerbahçe futbolcularını taşıyan otobüsü taşlayanlar Trabzondan gelen bir grup Trabzon(spor) taraftarıymış... Vay vay vay! İşe bakın. Eğer bunlar doğruysa. Yandık! Çünkü... Bu ülke amipsi bölünmelerden çekti ne çektiyse. Türk - Kürt, Alevi - Sünni, Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı derken şimdi de başımıza şehirler arası düşmanlıklar mı çıkacak?

\n

Çok tehlikeli işler bunlar beyler! Düşünün şimdi: Kayseride atılan taşlardan biri Fenerbahçeli ünlü bir futbolcunun ölümüne neden olsa... Ah! Affedersiniz dostlar, durumun ciddiyetini anlatmak için böyle bir örnek verdim yoksa amacım kimseyi korkutmak değildi. Neyse! Demek istediğim şuydu: Ortada bir ölüm olayı olunca sumen altı edilmez bu cinayet. Bir günde bulurlar suçluyu. Atarlar içeri. Ve... Ülke yeniden holiganizmi tartışmaya başlar, falan filan

\n

Atılan taşın otobüsün camına mı yoksa birinin öldürücü noktasına mı isabet ettiği konusu işleri ne kadar değiştiriyorsa, atan elin kimliği de olayları başka boyuta taşıyabilir. Şimdi şöyle düşünün: O taşı atanın Trabzondan gelmiş bir taraftarolduğu tespit edilse. Senaryo bu ya... O kişinin bir gün önce Trabzonda bir kahvede arkadaşları ile oturup bu olayı planladığı ortaya çıksa. Ve... Bu kişilerin Trabzonsporlu bir yöneticiden Kayseriye gitmek için harcırahaldıkları belirlense... Sorarım size savcılar: Hangi suçun kapsamına girer bu eylemler? Sorarım size sağduyulu Trabzonlular: Dink olayı kadar yıpratmaz mıydı sizi böyle bir şey? Negatif yönde ayrışmaz mıydı şehrinizin adı?

\n

Ben, kişisel olarak, Kayserideki olayların örgütlüolmadığını düşünüyorum. Otobüsü taşlayanların arasında Trabzonlular da olabilir ama ben bunların, Kayseride veya çevre illerde yaşayan ve Trabzonsporlu yöneticilerin Kupamız gasp edildisöylemleri ile gaza gelmiş saf ve samimi Trabzon taraftarlarıolduklarına inanıyorum. Tersini ise ülkem adına, düşünmek bile istemiyorum.

\n

Bu durumda, son sözüm Sadri Şener ve Nevzat Şakara olacak: Beyler! Ateşle oynuyorsunuz. Üç beş holigana şirin görünme adına car car konuşup ortamı geriyorsunuz. Susun artık! Susun yoksa bu işin sonunda kan çıkacak. Ve... İnanın bana, siz de o eli kanlı katiller ile aynı yargıcın karşısına çıkacak, aynı koğuşlarda hapis yatacaksınız. Sayın azmettiriciler (!) Bu konuda daha fazla bilgi istiyorsanız eski tarihli Fezlekebaşlıklı yazılarımı bulup okuyun. Ya da damdan düşenbaşkan ve yöneticilerle konuşun. Çünkü... Son pişmanlık fayda etmez! Ve... Sıra bir gün size de gelebilir.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları