TRT, Meclis gündeminde

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, TRT'nin yayınları ile kurumdaki kadrolaşma iddialarını Meclis gündemine getirdi.

Yayınlanma: 20.01.2010 - 11:13
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın göreve başladıktan sonra TRT'de hangi programlara konuk olarak katıldığı, bu programların adları, yayınlandıkları kanallar ve saatlerinin açıklanmasını istedi.

Arınç'ın konuşmalarının TRT'de ne kadar canlı olarak yayınlandığını soran İnce, Arınç'ın faaliyet ve açıklamalarına TRT kanallarında, haber bülteni ve canlı yayınlarında ne kadar süre yer verildiği sorusunu da yöneltti.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız da Başbakan Erdoğan'a, TRT'deki kadrolaşma iddialarını sordu. AKP'nin iktidar olmasından sonra TRT'ye kaç kişinin atandığını öğrenmek isteyen Yağız, bazı gazeteci-köşe yazarı kişilerin TRT'den aldıkları maaşları da önergesinde gündeme getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler