Bilim insanları Tahiti'de dünyanın en büyük mercan resiflerinden birini keşfetti

UNESCO, bilim insanlarının Tahiti kıyılarındaki derin sularda 'bozulmamış' gül biçimli mercanlardan oluşan geniş bir resif keşfettiğini duyurdu.

Yayınlanma: 21.01.2022 - 00:00
Bilim insanları Tahiti'de dünyanın en büyük mercan resiflerinden birini keşfetti
Abone Ol google-news

UNESCO, perşembe günü yaptığı açıklamada, bilim insanlarının Tahiti kıyılarındaki derin sularda iklim değişikliğinden görünüşte zarar görmemiş gül biçimli mercanlardan oluşan geniş bir resif keşfettiğini duyurdu.

Yaklaşık üç kilometre (iki mil) uzunluğunda ve 65 metre (213 fit) genişliğe kadar haritalama yapan UNESCO, bunun 'kayıttaki en kapsamlı sağlıklı mercan resiflerinden biri' olduğunu söyledi.

Keşif kasım ayında, daha derine inmelerini ve resifte 200 saat geçirmelerini sağlayan özel ekipmanlara sahip dalgıçlar tarafından yapıldı.

"SON DERECE OLAĞANDIŞI"

BM miras ajansı, 30 ila 65 metre derinliğindeki daha soğuk sularda sağlıklı mercan bulmanın 'son derece olağandışı' olduğunu söyleyerek okyanusun derinliklerindeki sıcak sularda bulunan güvenli ortamda daha fazla resif olabileceğine işaret etti.

Fransız fotoğrafçı ve UNESCO ortağı, resif için, "Göz alabildiğine uzanan dev, güzel gül mercanlarına tanık olmak büyülüydü. Bir sanat eseri gibiydi" ifadelerini kullandı.

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, "Bugüne kadar ayın yüzeyini derin okyanustan daha iyi biliyoruz" dedi ve dünya deniz tabanının sadece yüzde 20'sinin haritasının çıkarıldığını da sözlerine ekledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler