AB başkanları seçimi değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekili seçimi sonuçlandı. Avrupa Biriliği Komisyon Başkanı Ursula Von Der Leyen ve AB Konsey Başkanı Charles Michel, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kaldığı sürece ilişkin "Seçimler hala devam ediyor. İkinci turu görmek zorundayız" dedi.

Yayınlanma: 15.05.2023 - 16:48
AB başkanları seçimi değerlendirdi
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konsey Başkanı Charles Michel, seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı yarışı ikinci tura seçime ilişkin von der Leyen ve Michel, seçime olan katılımın fazlalığı sebebiyle Türk seçmeni tebrik etti. Seçime katılımı "demokrasi adına bir kazanım" olarak tanımladılar.

AFP'de yer alan habere göre, Von der Leyen, "Bu, Türk halkının demokratik haklarını kullanma ve oy verme konusunda kararlı olduğunun ve demokratik kurumlara değer verdiğinin çok açık bir göstergesidir" ifadesinde bulundu. 

Michel ise "Türk vatandaşlarını" katılımlarından dolayı kutladı, ancak Brüksel'in iki üst düzey yetkilisi de Türkiye'nin, uzun süredir askıda bekleyen AB üyeliği sürecine değinmedi.

Von der Leyen ayrıca, "Seçimler hala devam ediyor. İkinci turu görmek zorundayız. Çok yakından takip ediyoruz" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler