Bakan Nebati: "Kasım ayından belini kırdık aralık ayında boynunu kırdık"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Hazine Destekli Kefalet Sistemi, Yatırım Destek Paketleri Lansmanı'nda konuştu. Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğiyle ilgili açıklamalar yapan Nebati, enflasyonla ilgili ise; "Kasım ve Aralık'ta belini kırdık, bundan sonra enflasyonla mücadelede rahat alandayız" diye konuştu.

Yayınlanma: 11.01.2023 - 14:55
Bakan Nebati:
Abone Ol google-news

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Hazine Destekli Kefalet Sistemi, Yatırım Destek Paketleri Lansmanı'nda konuştu. Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğiyle ilgili açıklamalar yapan Nebati, enflasyonla ilgili ise; "Kasım ve Aralık'ta belini kırdık, bundan sonra enflasyonla mücadelede rahat alandayız" diye konuştu.  Nureddin Nebati, esnaf ve KOBİ'lere yönelik 250 milyar liralık KGF paketini açıkladı.14 farklı paketten oluşan 200 milyar liralık Hazine destekli kefalet karşılığı 250 milyar liralık kredi paketinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Nebati, "20 milyar TL kefalet limitini haiz Yeni Evim Programı İnşaat Destek Paketi ile orta gelir grubuna hitap eden konut arzının artırılabilmesi için konut üreticilerine uygun maliyetli finansman imkânı sağlayacağız" dedi. "Paket kapsamında yararlanıcılar projelerini Yeni Evim Programı kapsamında yapmayı taahhüt edecek" diyen Nebati, "Aynı zamanda, bankayla projenin tamamlanmasına yönelik Garantörlük Sözleşmesi imzalayacak, müteahhitleri, bu şartları sağlamaları halinde destekleyeceğiz. 10 milyar TL kefalet limitini haiz Konut İnşaatı Destek Paketi ile inşaat sektöründe arz/talep uyumsuzluğunu ortadan kaldırılması amacıyla tamamlanmamış projesi olan küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarımızı destekleyeceğiz.  Burada şunu da belirtmek istiyorum, piyasa ihtiyaçlarını titizlikle analiz etmeye ve gözlemlemeye devam edeceğiz.  Kullanımlara bağlı olarak ilave paket limitleri ile işletmelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Tekrar altını çizmek istiyorum ki fatura ile belgelendirme süreçlerini kredi verenler ve (Kredi Garanti Fonu) KGF titizlikle takip edecektir.  Amaç dışı kullanıma kesinlikle izin vermeyeceğiz ve bunun için gerekli yaptırımları uygulamaktan kaçınmayacağız" dedi. Nebati, "Önem arz eden bir başka husus ise kredibiliteye göre yaptığımız gruplamaya kredi verenlerimizin azami itina göstermesi gerekmektedir.Firmalarımızın kredibilitesini elbette bankalarımız tespit edecektir, ancak kaynak tahsisinin amaçlarımızla uyumlu olması için yaptığımız segmentasyona uyulması önem arz etmektedir. Tüm bu gayretlerimiz Türkiye Ekonomi Modeli ile ivme kazanan kalkınma hamlemizi bir ileri seviyeye taşımak ve ülkemizin güçlü yarınlarını beraberce inşa etmektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonumuza ulaşmamızda kritik katkısı olacak ve toplam 14 farklı paketten oluşan 200 milyar liralık Hazine destekli kefalet karşılığı 250 milyar liralık kredi paketinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler