Ticaret Bakanlığı duyurdu: 'Cumhuriyet Muhafızı' isimli ürün satıştan kaldırıldı

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 'Cumhuriyet Muhafızı' isimli ürün satıştan kaldırıldı

23.11.2025 15:38:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Ticaret Bakanlığı duyurdu: 'Cumhuriyet Muhafızı' isimli ürün satıştan kaldırıldı

Ticaret Bakanlığı, 'Cumhuriyet Muhafızı' isimli bir ürünün satıştan kaldırıldığını ve satıcı hakkında mevzuat kapsamında gerekli idari süreçlerin başlatıldığını belirtti.

Bir satış mağazasında listelenen 'Cumhuriyet Muhafızı' isimli 3D maket ürün sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından satıştan kaldırıldı.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasında, söz konusu ürünle ilgili derhal inceleme başlatıldığı, ürünün satıştan kaldırıldığı, satıcı hakkında ise mevzuat kapsamında gerekli idari süreçlerin başlatıldığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir e-ticaret platformunda, toplumumuzun inanç ve değerlerini hedef alan ürünlerin satışa sunulduğuna ilişkin kamuoyuna yansıyan paylaşımlar üzerine Ticaret Bakanlığımızca derhal inceleme başlatılmıştır.

Ticaret Bakanlığımızın ilgili birimleri ile yapılan koordineli çalışma sonucunda, söz konusu ürün hızlı bir şekilde satıştan kaldırılmış, satıcı hakkında ise mevzuat kapsamında gerekli idari süreçler başlatılmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak; nefret söylemi, ayrımcılık, milli ve manevi değerlerin hedef alınması, toplum kesimlerinin provoke edilmesi ya da kamu vicdanını zedeleme potansiyeli taşıyan hiçbir ürün, hizmet veya ticari faaliyetin e-ticaret ekosisteminde yer bulmasına izin vermeyeceğiz.

Ticaret Bakanlığımız; tüketicilerin korunması, dijital ticaret ortamının güvenliğinin sağlanması, milli birlik ve toplumsal barışa zarar verebilecek içeriklerin önlenmesi amacıyla denetim faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmektedir. Kamu düzenini zedeleyici her türlü ticari faaliyete karşı gerekli tüm adımlar, hiçbir gecikmeye mahal verilmeden atılacaktır."

İlgili Konular: #Ticaret Bakanlığı