Yılmaz Büyükerşen'e 'insani' ödül

İnsani Gelişme Vakfı’nın etkinliğinde Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Sürekli Başarı İnsani Gelişme Ödülü” aldı.

Yayınlanma: 05.05.2023 - 03:00
Yılmaz Büyükerşen'e 'insani' ödül
Abone Ol google-news

İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) düzenlediği ActHuman İnsani Gelişme Ödülleri sahiplerini buldu. Depremle mücadele edenlere özel bir bölümün ayrıldığı ödül töreninde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e “Sürekli Başarı İnsani Gelişme Ödülü” verildi.

Pera Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan İNGEV Başkanı Vural Çakır, “Ödüller bizleri aydınlık zamanlara taşıyabilecek insanları, insan davranışlarını öne çıkarmayı, onları rol model olarak önermeyi amaçlıyor” dedi. 

Büyükerşen, Eskişehir kentini Türkiye ve dünya için örnek bir kente dönüştürdüğü için ödülün sahibi olurken deprem özel bölümünde ise depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunan isimler TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez’in elinden ödül aldı:

“Sanatçılar Mert Fırat, Haluk Levent; Türk Psikologlar Derneği, binlerce insanı enkazlardan çıkaran, onları iyileştiren arama kurtarma ve sağlık ekipleri adına madenci İlker Aksakal, madenci Muzaffer Meme; itfaiyeci Cuma Yarar; doktor Fatma Handemir ve hemşire Elif Felek. Türkiye’nin yardımına ilk günden koşan Yunanistan Büyükelçiliği.

KADINLAR İÇİN ÇALIŞTILAR

Törende kadın girişimciliğini desteklemeye verdiği katkılar dolayısıyla KEDEV Başkanı Şengül Akçar’a, kadın cinayetlerini önleme alanında gösterdikleri çabalar dolayısıyla Fidan Ataselim ve Gülsüm Kav Önal’a, Validebağ’ı yapılaşmadan koruyan Validebağ Gönüllülerine; çocuk yaşta Halep’ten göç etmek zorunda kalan Jin Davod’a da ödül verildi. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler