Ayçiçeği yağı ile kızartma yapmayın

Ayçiçeği yağı ile kızartma yapmayın
09 Kasım 2015 Pazartesi, 06:43
Ayçiçeği yağı ile kızartma yapmayın
Kızartma yapmak için kullanılan bitkisel yağlar kansere yol açabiliyor.
Ayçiçeği yağı ile kızartma yapmayın
Britanya’da yayımlanan Telegraph gazetesinin haberine göre, kızartma yaparken fazla ısınan ayçiçek ve mısırözü gibi bitkisel yağlar, diğer yağlara göre daha fazla kanserojen madde salıyor.
Ayçiçeği yağı ile kızartma yapmayın
Daha önceki araştırmalarda zeytinyağı için aynı uyarılar yapıldığı halde, Telegraph’a konuşan uzmanlar kızartma yapmak için zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya tereyağı kullanılmasını öneriyor.
Ayçiçeği yağı ile kızartma yapmayın
Tartışmalı olan konuda bütün araştırmacıların birleştiği nokta ise kızartma yapmak yerine başka pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi.

En Çok Okunan Haberler