Ayçiçeği yağı ile kızartma yapmayın
Kızartma yapmak için kullanılan bitkisel yağlar kansere yol açabiliyor.
Britanya’da yayımlanan Telegraph gazetesinin haberine göre, kızartma yaparken fazla ısınan ayçiçek ve mısırözü gibi bitkisel yağlar, diğer yağlara göre daha
fazla kanserojen madde salıyor.
Daha önceki araştırmalarda zeytinyağı için aynı uyarılar yapıldığı halde, Telegraph’a konuşan uzmanlar kızartma yapmak için zeytinyağı, hindistancevizi yağı
veya tereyağı kullanılmasını öneriyor.
Tartışmalı olan konuda bütün araştırmacıların birleştiği nokta ise kızartma yapmak yerine başka pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı