En güçlü beş antioksidan gıda

En güçlü beş antioksidan gıda
04 Aralık 2013 Çarşamba, 10:58
En güçlü beş antioksidan gıda
Kabuksuz (yumuşak) meyveler; ahududu, yaban mersini, çilek gibi lezzetli ve tatlı meyveler olmalarının yanı sıra zengin bir antioksidan kapasitesine sahipler. Kanser ve kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan proantisiyanidin ve antioksidanlar yaban mersini, ahududu ve böğürtlende bol miktarda bulunuyor.
En güçlü beş antioksidan gıda
Brokoli ise; en besleyici sebzeler arasında ilk sırada yer alıyor. Brokoli, 1 bardak doğal sütte olduğundan daha fazla kalsiyum, bir portakaldan da daha fazla C vitamini içeriyor. Brokoli, barındırdığı mineral ve vitaminlerin yanı sıra, phytonutrient olarak bilinen ve hastalıklarla mücadelede vücuda büyük katkıda bulunan kimyasallara sahip.
En güçlü beş antioksidan gıda
Sarımsağın insan sağlığı açısından faydaları yüzyıllardır biliniyor. Sarımsak ham haliyle vücuttaki birçok zararlı bakteriyi öldürmek için doğal bir antibiyotik olarak kullanılıyor.Sarımsak, kan basıncı ve kolesterolün düşürülmesi, ağır metallerin vücuttan atılması, kanserin önlenmesi, mantar ve virüslerin çoğalmasının engellenmesi gibi özellikleriyle son derece faydalı bir gıda.
En güçlü beş antioksidan gıda
Yeşil çay; catechin ve polyphenol maddelerini konsantre halde barındırıyor. Bu maddeler, vücuttaki yağları yakan bir yakıt maddesi gibi. Böylece yağları eritiyor ve metabolizma hızına doğal olarak destek sağlıyor.
En güçlü beş antioksidan gıda
Domateste ise, kanserle mücadelede en güçlü maddelerden biri olan likopen maddesi bol miktarda bulunuyor. Son araştırmalar likopenin hastalıklarla mücadelede E vitamini ve beta karotenden daha güçlü tesire sahip olduğunu gösteriyor.

En Çok Okunan Haberler