Kahvaltıda çay içenler dikkat!
Sabahları artık gelenek haline gelen çay içme alışkanlığında ülkemiz 2. Sırada yer alıyor. Sabah kahvaltılarında, akşam yemeklerinden sonra sürekli olarak tükettiğiniz çayın dozunu kaçırdığımızda sağlığımıza olan olumsuz yönlerini hiç duymuş muydunuz?
Çay vücudun demir emilimini etkilemektedir. Her sabah içilen çay kansızlığa davetiye çıkarır. Araştırmalara göre günde 4-5 bardak çay içmek ilerleyen zamanlarda anemiye dolayısıyla kansızlığa sebep olabiliyor.
Kafein dendiğinde aklımıza ilk olarak kahve gelse de çay da içinde azımsanmayacak miktarda kafein bulundurur. Geç saatlerde içildiğinde uykunuzu kaçırmanın yanında mide ağrısına yol açabilir. Aşırı tüketiminde baş ağrısına yol açabilir ve migren atağını tetikleyebilir.
Çay dediğiniz zaman aklınıza şekerde geliyorsa büyük tehlikedesiniz. Çaya şeker atmanız, kan şekerinizin yükselmesine, uzun süreli kullanımında şeker hastalığına neden olabilir.
Çayın sağlığımıza kötü yönde etki etmemesi için nasıl tüketmeliyiz?
Çayı kahvaltıyla birlikte değil de kahvaltınızdan 30 dakika – 1 saat sonra içebilirsiniz. Bunu diğer öğünleriniz için de uygulayabilirsiniz.
Demliğinize veya bardağınıza bir dilim limon atabilirsiniz. Limonun antioksidan özelliği çayı daha sağlıklı bir hale getirecektir.
Demliğinizdeki çayı belirli aralıklarla değiştirip çayın içindeki zararlı maddeleri demine vermesine engel olabilirsiniz, çayınızı sürekli taze bir halde tüketebilirsiniz.
Kaynak: Pembenar
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Colani’nin arabası
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Erdoğan'dan Suriyeliler açıklaması