Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem

25 Ağustos 2014 Pazartesi, 14:21
Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otogardaki yazıhane ve dükkân kiralarını yüksek tutmasını protesto eden otogar işletmecileri 3 günlük iş bırakma eylemine başladı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan eylem kapsamında Perşembe gününe kadar Mersin Otogarı’nda bilet satılmayacak, şehirlerarası otobüsler sefere çıkmayacak.
Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem
MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi ile otogar işletmecileri arasındaki yeni otogar ihalesi yüzünden çıkan anlaşmazlık restleşmeye dönüştü. Belediye, kira fiyatlarını yüksek bulan ve indirim talep eden otogar işletmecilerinin talebini dikkate almadan ihaleye çıktı, otogar işletmecileri de 3 günlük iş bırakma eylemine başladı.
Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem
Eylem Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerini kapsayacak şekilde planlandı. Buna göre, Mersin Otogarı’nda faaliyet yürüten firmalar 3 gün boyunca bilet satışı yapmayacak, hiçbir şehre otobüs seferi düzenlemeyecek. Bu süre içinde otogar sadece başka illerden gelen şehirlerarası otobüslerin yolcularına hizmet verecek.
Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem
Eylem nedeniyle dün sabah saatlerinden itibaren Mersin Otogarı adeta ‘hayalet otogara’ döndü. Şehir dışından gelen birkaç otobüsün dışında otobüsün olmadığı, yazıhanelerin kapalı olduğu otogara gelen Mersinliler, geri dönmek zorunda kaldı. Otobüs Yazıhaneleri Kooperatifi Başkanı Ramazan Avcı, eylemin kendileri açısından son çare olduğunu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kira fiyatlarında indirime gitmemesi üzerine eyleme çıkmak zorunda olduklarını belirtti ve yurttaşlardan özür diledi. Avcı, “Önceden bilet alan yolcularımızı mağdur etmiyoruz. Ama bugünden itibaren perşembeye kadar bilet satışımız olmayacak. Yurttaşlarımız bu eylemi dikkate alarak yolculuk planlarını yapsınlar” dedi.
Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem
Otogarda iş bırakma eylemi sürerken, Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce ilan ettiği şekilde yeni otogardaki yazıhane ve dükkanlar için ihaleye çıktı. Yazıhane yıllık kiralarının 48 bin lira, 60 bin lira ve 96 bin liradan başlayan fiyatlarla açık artırmaya çıkarıldığı ihalelere katılım olmadı.
Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem
Belediye Encümeni, 100’den fazla yazıhane ve dükkan için ayrı ayrı açık artırma çağrısı yapmıştı. İhale saatinde de bir ulak, ihaleye çıkarılan her bir yazıhane için 10’ar dakika arayla katılım çağrısı yaptı ancak ihalenin yapıldığı salonun girişinde toplanan otogar işletmecileri çağrılara yanıt vermedi.
Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem
İhale nedeniyle Mersin polisi de geniş güvenlik önlemleri aldı. İhalenin yapıldığı Kongre Merkezi önünde 2 TOMA ve onlarca Çevik Kuvvet ekibiyle konuşlanan Mersin polisi, Kongre Merkezi’nin tüm bahçe girişlerini bariyerle kapattı, sadece bir noktadan giriş izni verdi. Üzerine aranarak ilk bariyeri geçen otogar işletmecileri ve yurttaşların ihalenin yapıldığı salona girebilmesi için ikinci bir bariyerden geçmesi gerekti.

En Çok Okunan Haberler