Seçmen 'Başkanlık' sistemine nasıl bakıyor? İşte cevabı

06 Mayıs 2015 Çarşamba, 13:59
Seçmen 'Başkanlık' sistemine nasıl bakıyor? İşte cevabı
2015 genel seçimlerine 1 ay kala, Araştırma Açık Toplum Vakfı, Koç Üniversitesi ve Ohio State University School of Communication'ın (Ohio Üniversitesi İletişim Bölümü) destek verdiği "Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri Araştırması’nın sonuçları" açıklandı. Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’nin başkanlık sistemiyle daha iyi yönetileceğini düşünenlerin oranı tüm seçmenler arasında yüzde 27’de, AKP'li seçmenler arasında da yüzde 43 olarak görülüyor.
Seçmen 'Başkanlık' sistemine nasıl bakıyor? İşte cevabı
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, araştırma şirketlerinin yaptıkları anketler başta olmak üzere, seçim analizleri ve seçmen eğilimleri üzerine yapılan araştırmalara hız verildi. Son olarak geniş kapsamlı araştırmalardan biri olarak yayınlanan; 'Açık Toplum Vakfı, Koç Üniversitesi ve ABD Ohio Devlet Üniversitesi’nin desteğiyle Koç Üniversites İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çarkoğlu’nun liderliğinde yapılan "Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri" başlıklı karşılaştırmalı seçmen eğilimleri araştırmasının sonuçları açıklandı. AKP SEÇMENİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE NASIL BAKIYOR? Araştırmada Türkiye için başkanlık sisteminin parlamenter sisteme göre daha iyi bir yönetim biçimi olduğunu düşünen seçmenlerin oranı yüzde 27 olarak saptandı. AKP seçmenleri arasında da başkanlık sistemini destekleyenlerin yüzde 43 düzeyinde olduğu ortaya çıktı.
Seçmen 'Başkanlık' sistemine nasıl bakıyor? İşte cevabı
Prof. Çarkoğlu'nun gerçekleştirdiği basın toplantısında açıkladığı araştırma bulgularından diğer çarpıcı değerlendirmeler: SORUNLARA EN İYİ ÇÖZÜM HANGİ PARTİDE “Seçmenlerin Türkiye’nin en önemli sorunlarına en iyi çözümü hangi partinin getirebileceği konusundaki görüşleri konu başlıklarına göre farklılık gösterse de, genel olarak AKP muhalefet partilerinden daha yetkin görülmektedir. 2007 ve 2011 seçimleri ile bugünü karşılaştırdığımızda ise seçmenler CHP ve MHP’yi Türkiye’nin sorunlarını çözmede belirgin derecede daha yetkin görmektedirler.”

En Çok Okunan Haberler