Teknoloji devlerinin ilk ofisleri

08 Nisan 2017 Cumartesi, 11:06
Teknoloji devlerinin ilk ofisleri
Microsoft’tan Facebook’a, Samsung’tan Amazon’a kadar teknoloji devlerinin ilk ofislerini görmek ister misiniz? Bugün milyarlarca dolarlık değere ulaşan, bünyesinde binlerce kişinin çalıştığı, ürünlerini ve hizmetlerini tüm dünyanın kullandığı teknoloji şirketlerinin çoğu çok kısıtlı imkanlarla kurulmuştu. Teknoloji devlerinin ilk ofisleri hiç de etkileyici yerler değildi. Yaratıcı zeka, iyi fikirler ve yüksek teknolojinin desteğiyle günümüze gelen bu teknoloji devlerinin ilk ofisleri bazen bir evin garajı, bazen de bir yurt odası oldu. Microsoft’tan Facebook’a, Samsung’tan Amazon’a kadar bugün dünyanın en şirketleri arasında yer alan teknoloji devlerinin ilk ofisleri, ilk genel merkezleri(!) sizler için hazırladığımız galeride karşınıza çıkacak.
Teknoloji devlerinin ilk ofisleri
Amazon Bugün dünyanın en büyük online alışveriş sitesi olan Amazon, 1995 yılında Jeff Bezos tarafından Seattle’daki bu evin garajında kuruldu.
Teknoloji devlerinin ilk ofisleri
Apple Devrim yaratan bir çok cihazı hayatımıza sokan, dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple, hayatına 1976 yılında Steve Jobs’un yukarıdaki fotoğrafta görebileceğiniz evinin garajında başladı.
Teknoloji devlerinin ilk ofisleri
Facebook Belki de dünyanın en ünlü yurt odası Mark Zuckerberg’in Harvard Üniversitesi’ndeki Kirkland House Öğrenci Yurdu’nda yer alan H33 numaralı odadır. Facebook işte tam bu odada kuruldu.
Teknoloji devlerinin ilk ofisleri
Google Günümüzde birçok insan için internet ile eşdeğer olan Google ilk adımlarını, Sergey Brin ve Larry Page’in Stanford’taki yurt odalarında atmış olsa da Google’ın ilk resmi ofisi Susan Wojcicki’nin evinin garajıydı. Sergey Brin’in eşinin kız kardeşi olan Susan Wojcicki, daha sonra Google’ın ilk pazarlama müdürü olacaktı. Wojcicki şu an YouTube’un CEO’su.
Teknoloji devlerinin ilk ofisleri
HP HP’nin geçmişi burada bahsettiğimiz diğer şirketlere göre daha eskiye dayanıyor. William Hewlett ve Dave Packard, 1939 yılında HP’yi bu garajda kurdu. Garaj Dave Packard’ın evine aitti ve William Hewlett bu garajda yaşıyordu. Daha sonra bu tarihi yer “Silikon Vadisi’nin Doğum Yeri” olarak adlandırıldı.
Teknoloji devlerinin ilk ofisleri
Microsoft Bill Gates ve Paul Allen, Microsoft’u ilk kurduklarında yukarıda fotoğrafta gördüğünüz ofisi kullandılar. Ofisi, Microsoft’un ilk ürünü olan Altair BASIC’i dağıtacak şirkete yakın olabilmek için Albuqerque şehrinde açtılar.
Teknoloji devlerinin ilk ofisleri
Samsung Birçok farklı dalda hizmet veren, dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Samsung’un geçmişi çok eskilere dayanıyor. Samsung 20. yüzyılın başlarında Daegu şehrinde alım satım işleriyle uğraşan bir şirket olarak kuruldu. Kaynak: Donanım Günlüğü

En Çok Okunan Haberler