Tüm dünyadan 25 garip yemek etiği
Dünyanın farklı farklı yerlerinde farklı farklı mutfaklar var. Ancak bunun dışında bir de o mutfaklarda nasıl davranılacağını dair bizlere garip gelebilecek etikler, kurallar var.
Tayland’da çatalı ağzınıza götürmezsiniz. Çatalı yemeğinizi kaşığa koymak için kullanır ve kaşık ile yersiniz.
Müslüman ülkelerde sol el ile yemek yenilmez, çünkü sol el taharet elidir.
Britanya’da çorba kasesini kendinizden uzak tarafa doğru eğin.
Japonyada tahta çubuklar cenazelerde ölülerin kemiklerini uzatmak için kullanılır. Bu yüzden çubuklarla sakın birine yemek uzatmayın.
Çin’de yemekten hoşlandıysanız geğirmeniz gerekiyor.
Meksika’da takoyu aslına çatal bıçak ile yemeyin.
Fransa’da ekmek sepet ya da tabak yerine direk masa üzerinde servis edilir.
Çin’de balığı pişirirken ters çevirmenin kötü şans getirdiğine inanılıyor.
Şili’de hiçbir şey el ile yenmez. Patates kızartması bile!
Kore’de bir büyük tarafından içki servis ediliyor ise bardak iki elle tutularak alınır.
Ayrıca Kore’de masanın en büyüğü yemeğe başlamadan sakın yemeye başlamayın!
Rusya’da votkaya hiçbir şey karıştırmayın. Buz bile. Saflığını kirletmiş sayılırsınız.
Arap Bedevileri ile kahve içeceğiniz bir ortam olursa, bitirdiğinizde fincanı sallamazsanız size kahve getirmeye devam edeceklerdir.
Japonya'da yemek çubuklarını yemeğe dikip bırakmamalısınız.
Asya'nın kimi bölgelerinde şapırtıp hüpürdeterek noodle yemek ayıp karşılanmaz.
Filipinler, Kore, Mısır, Kamboçya gibi çeşitli ülkelerde tabağınıza konan yemeği tamamen bitirmek ev sahibinin sizi aç bıraktığı anlamına gelir.
Ancak Japonya'da tabağınızdaki yemeği bitirmek o yemeğin çok güzel olduğunu ve doydunuz manasına gelir.
Kanada'daki Inuit yerlileri yemeği beğendiklerinde gaz çıkarırlar.
Fransa'da marulları bıçakla kesmek kültürsüzlük olarak görülüyor.
Tanzanya'da yemek davetine zamanında gitmek saygısızlık sayılıyor. Davetlere 15 ile 30 dakika arasında geç kalın.
Çin'de yemek çubuklarını birine uzatmak çok ağır bir hakarettir.
İngiltere'de muzu çatal bıçak ile yemelisiniz.
İtalya'da size sorulmadıkça asla ekstradan peynir istemeyin.
Portekiz'de tuz ve karabiber istemek, aşçının elinin ayarının iyi olmadığı manasında ayıp karşılanır.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı