Dışı çıtır, içi yumuşacık: Pofuduk hamur kızartması tarifi

Dışı çıtır, içi yumuşacık: Pofuduk hamur kızartması tarifi

6.07.2025 14:18:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Dışı çıtır, içi yumuşacık: Pofuduk hamur kızartması tarifi

Sabah kahvaltılarına sıcacık bir dokunuş yapmak isteyenler için nefis bir tarif: Dışı çıtır, içi pamuk gibi yumuşacık pofuduk hamur kızartması! Mayalı hamurun enfes kokusu mutfağınızı saracak, çayınızın yanına çok yakışacak.

Kahvaltı sofralarının gizli yıldızı, çayın yanında afiyetle yenilen yumuşacık hamur kızartmaları, özellikle hafta sonları evde sıcak sıcak hazırlamak isteyenler için birebir. İçinin pamuk gibi dokusuyla fark yaratan bu pofuduk hamur kızartması tarifiyle mis gibi kokular mutfağınızı saracak!

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3,5 - 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı


Derin bir karıştırma kabına ılık süt, su, maya ve şekeri alın. Karıştırın ve 5-10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin.

Ardından tuz, sıvı yağ ve azar azar unu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle ya da merdaneyle hafifçe açın.

Derin bir tavada yağı ısıtın. Yağ yeterince kızınca hamurları dikkatlice içine atın ve her iki yüzünü altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Kızaran hamurları kağıt havlu serili tabağa alın.

İlgili Konular: #hamur kızartması