Kış meyvelerinin en sevilenlerinden mandalina; hem aroması hem de ferahlığıyla reçel yapımına en çok yakışan meyvelerden biridir. Üstelik evde mandalina reçeli yapmak sandığınızdan çok daha kolay! Doğru kıvam, doğru şeker oranı ve püf noktalarıyla hazırladığınızda uzun süre dayanır ve kahvaltılara ayrı bir lezzet katar. İşte, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz, tam ölçülü mandalina reçeli tarifi...

MANDALİNA REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
1 kg mandalina
800 g toz şeker
1 adet limonun suyu
2 su bardağı su
MANDALİNA REÇELİ YAPILIŞI
Mandalinaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
İçindeki beyaz damarları mümkün olduğunca temizleyin.
Reçele aroma vermesi için soyduğunuz kabuklardan bir kısmını ince ince doğrayabilirsiniz.
Mandalina tanelerini tencereye alın, üzerine 2 su bardağı su ekleyerek 10–12 dakika kadar kaynatın.
Kaynayan mandalinaların üzerine şekeri ilave edin ve kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ekleyip karıştırın.
Reçelin kıvamı istediğiniz yoğunluğa geldiğinde ocaktan alın.
Sıcakken steril kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!