Kış sofralarına hafif ve ferah bir tat: Mandalinalı cheesecake tarifi

Kış sofralarına hafif ve ferah bir tat: Mandalinalı cheesecake tarifi

19.11.2025 18:52:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Kış sofralarına hafif ve ferah bir tat: Mandalinalı cheesecake tarifi

Mandalina aromasıyla tatlanan cheesecake, hafifliği ve ferah tadıyla hem gözleri hem damakları şenlendiriyor. Peki, kış sofralarına hafif ve ferah bir tat getiren bu tarif nasıl yapılır? İşte, nefis mandalinalı cheesecake tarifi...

Mandalinaların ferahlatıcı aroması, kremamsı cheesecake dolgusu ve çıtır tabanı bir araya gelerek tatlı severlerin favorisi oluyor. Peki, kış sofralarına hafif ve ferah bir tat getiren bu tarif nasıl yapılır? İşte, nefis mandalinalı cheesecake tarifi...

Image

MANDALİNALI CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler

Taban için:

200 gram burçak bisküvi

100 gram tereyağı (eritilmiş)

Dolgu için:

400 gram krem peynir (oda sıcaklığında)

200 ml krema

100 gram toz şeker

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

2 adet mandalina kabuğu rendesi

50 ml mandalina suyu

Üzeri için:

Mandalina dilimleri

İsteğe bağlı pudra şekeri

MANDALİNALI CHEESECAKE YAPILIŞI

1. Tabanı Hazırlayın:

  • Bisküvileri rondoda un haline getirin.
  • Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Karışımı 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına bastırarak taban oluşturun. Buzdolabında 15 dakika bekletin.

2. Dolgu Karışımını Hazırlayın:

  • Krem peyniri ve şekeri mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın.
  • Kremayı, vanilyayı, mandalina kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip homojen bir karışım elde edin.

3. Cheesecake’i Pişirin:

  • Dolgu karışımını bisküvi tabanının üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.

4. Servis:

  • Cheesecake’in üzerini mandalina dilimleri ile süsleyin.
  • İsteğe bağlı pudra şekeri serpip servis edin.
  • Afiyet olsun!