Pratik ve lezzet dolu akşam yemeği: Patatesli fırında kanat tarifi

Pratik ve lezzet dolu akşam yemeği: Patatesli fırında kanat tarifi

18.09.2025 11:49:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Pratik ve lezzet dolu akşam yemeği: Patatesli fırında kanat tarifi

Dışı çıtır içi yumuşacık olan tavuk kanatları, patateslerle buluşunca ortaya hem pratik hem de nefis bir fırın yemeği çıkıyor. Peki, pratik ve lezzet dolu akşam yemeği olan bu yemek nasıl yapılır? İşte patatesli fırında kanat tarifi...

Akşam yemeklerinde sofraya kolayca hazırlanabilecek ama aynı zamanda lezzetiyle herkesi mest edecek bir tarif arıyorsanız patatesli fırında kanat tam size göre! Tavuk kanatlarının baharatlarla harmanlanıp patateslerle birlikte fırında pişirilmesiyle ortaya çıkan bu yemek, tek başına ana öğün olabilecek kadar doyurucudur. Fırında piştiği için hem hafif hem de sağlıklı bir seçenek sunan bu tarif, yanına salata veya yoğurtla servis edildiğinde tam bir şölen havası yaratır. Peki, pratik ve lezzet dolu akşam yemeği olan bu yemek nasıl yapılır? İşte patatesli fırında kanat tarifi...

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanat
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş)
  • (İsteğe bağlı) 1 yemek kaşığı yoğurt ya da domates salçası

Yapılışı

  1. Patatesleri soyup iri dilimler halinde doğrayın.
  2. Tavuk kanatlarını derin bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, baharatlar, sarımsak ve isteğe bağlı yoğurt ya da salçayı ekleyip iyice harmanlayın.
  3. Patates dilimlerini de aynı karışıma ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tavuk kanatları ve patatesleri yan yana dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Sıcak sıcak, yanında yoğurt veya salatayla servis edin.