Sağlıklı atıştırmalığın en lezzetli hali: Yulaflı granola bar tarifi

Sağlıklı atıştırmalığın en lezzetli hali: Yulaflı granola bar tarifi

6.07.2025 23:52:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Sağlıklı atıştırmalığın en lezzetli hali: Yulaflı granola bar tarifi

Ev yapımı yulaflı granola bar; katkısız, doğal ve enerji dolu bir atıştırmalık arayan herkes için harika bir çözümdür. Peki, sağlıklı atıştırmalığın en lezzetli hali olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, leziz yulaflı granola bar tarifi...

Gün içinde enerji ihtiyacınızı karşılayacak, tok tutan ve tatlı isteğinizi bastıracak sağlıklı bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? O hâlde yulaflı granola bar tam size göre! Evde kolayca hazırlanabilen bu tarif; rafine şeker, katkı maddesi ya da koruyucu içermediği için özellikle çocuklar ve diyet yapanlar için ideal bir seçenektir. Peki, sağlıklı atıştırmalığın en lezzetli hali olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, leziz yulaflı granola bar tarifi...

Image

YULAFLI GRANOLA BAR TARİFİ

Malzemeler:
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı karışık kuruyemiş (badem, fındık, ceviz)
1/2 su bardağı kuru meyve (kuru üzüm, kayısı, hurma vs.)
1/3 su bardağı bal veya hurma özü
1/4 su bardağı fıstık ezmesi veya badem ezmesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz

YULAFLI GRANOLA BAR YAPILIŞI



Fırını 170°C'ye ısıtın. Küçük boy dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın.
Bir kapta yulaf, doğranmış kuruyemişler, kuru meyveler, tarçın ve tuzu karıştırın.
Ayrı bir kapta bal ve fıstık ezmesini hafifçe ısıtarak karıştırın. 
İçine vanilya özütü eklerseniz bu aşamada ilave edin.
Islak karışımı kuru malzemelerin üzerine dökün. 
Tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olun.
Karışımı hazırladığınız fırın kabına bastırarak yerleştirin. 
Ne kadar sıkı bastırırsanız barlar o kadar iyi form kazanır.
Önceden ısıtılmış fırında 15–20 dakika, kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. 
Ardından keskin bir bıçakla dikdörtgen barlar halinde dilimleyin.
Afiyet olsun!