Tatlı krizlerini en pratik şekilde giderecek, özellikle kahvaltı sofralarına farklı bir lezzet katacak kakaolu pankek, hem göze hem damağa hitap eden bir tarif. Klasik pankek tarifine kakao eklenerek hazırlanan bu özel lezzet, üzerine bal, çikolata sosu, meyve dilimleri veya pudra şekeriyle sunulduğunda adeta bir pastayı aratmayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan kakaolu pankek, çocukların da bayılacağı yumuşacık kıvamıyla sofralarınıza mutluluk katacak. Peki, yumuşacık ve çikolata lezzetinde kahvaltılık olan bu yemek nasıl yapılır? İşte kakaolu pankek tarifi...
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- Bir tutam tuz
Yapılışı
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu, tuz ve vanilini karıştırın.
- Kuru malzemeleri sıvı karışıma azar azar ekleyin. Pürüzsüz ve akışkan bir kıvam elde edin.
- Yapışmaz tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan bir kepçe dökün ve orta ateşte yüzeyde baloncuklar oluşana kadar pişirin. Ardından çevirip diğer yüzünü pişirin.
- Pişen pancakeleri üst üste dizin. Üzerine pudra şekeri, bal, çikolata sosu, meyve dilimleri veya fındık serpiştirerek servis edin.