10 yıl aradan sonra Erdoğan-Kerimov görüşmesi

Erdoğan Soçi-2014 Kış Olimpiyat Oyunları açılış töreni için geldiği Rusya'da Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov ile biraraya geldi.

Yayınlanma: 10.02.2014 - 17:12
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soçi-2014 Kış Olimpiyat Oyunları açılış töreni için geldiği Rusya’nın Soçi kentinde Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’la görüştü.

Rus basını görüşmenin 10 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleşmiş olduğuna dikkat çekti.

Rus ve Özbek basınında çıkan haberlere göre, sıcak ortamda gerçekleştirilen görüşmede liderler ikili ilişkilerin durumunu ele aldı. Erdoğan ve Kerimov, Türk-Özbek ilişkilerinin gelecekte artırılması ve geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Görüşmelerde Ankara-Taşkent hattında diğer konular, ayrıca karşılıklı çıkarlara dayalı konular değerlendirildi.

Özbek resmi haber ajansı Uza, görüşmenin samimi dostluk ortamında gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı 1999’da Türkiye’ye gelmiş, 2003’te de Erdoğan Taşkent’e ziyaret gerçekleştirmişti. Erdoğan 10 yıl aradan sonra ilk kez Özbek liderle Soçi’de bir araya geldi.

Başbakanlık kaynakları görüşmenin resmi programda olmadığını, Soçi Kış Olimpiyatları açılışı sırasında gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

7 Şubat’ta açılış töreni için Soçi’ye gelen Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmüştü. Putin, görüşmede alt yapı çalışmalarında destekleri nedeni ile Türk inşaat şirketlerine ve Erdoğan’a teşekkür etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler