20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 2-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 28.05.2013 - 09:33
Abone Ol google-news

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun 2 bin yıllık sahnesi, bu yıl 20'nci kez Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Festival, 2 Haziran Pazar günü "20. Yıldönümü Gala Gecesi' konseriyle sanatseverlere "merhaba" diyecek.

Bu yıl tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Giuseppe Verdi'nin doğumunun 200'üncü yılı dolayısıyla Verdi eserleri ile gerçekleştirilecek gala gecesi konserinde, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu, Jose Cura şefliğinde sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

Konserde şef Cura'ya Marie Karall, Gabrielle Philiponet, Birgül Su Ariç, Bülent Bezdüz, Efe Kışlalı, Eralp Kıyıcı, Erdem Baydar ve Feryal Türkoğlu eşlik edecek. 5 Haziran Çarşamba gecesi Aspendos Antik Tiyatrosu dünya prömiyerine sahne olacak. Festivalin 20'nci yılı için özel olarak bestelenen "Aspendos Yüzyılların Aşkı" bale eserinin müzikleri Hasan Niyazi Tura'ya, koreografisi Nugzar Magalashwili'ye, librettosu ise Şefik Kahramankaptan'a ait.

Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek bale eseri, izleyiciyi mimar Zenon'un Aspendos Tiyatrosu'nu inşa ettiği zamanlara, kralların adına düzenlenen yarışmaların, şenliklerin, kutlamaların, dövüş oyunlarının yapıldığı antik döneme götürecek.12 Haziran Çarşamba gecesi Çek Cumhuriyeti Ulusal Brno Tiyatrosu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğiyle İtalyan opera ekolünün usta bestecisi Giuseppe Verdi'nin 1871'de Kahire'de gerçekleştirilen dünya prömiyeriyle opera tarihine armağan ettiği ölümsüz eseri "Aida" operası sahnelenecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi prodüksiyonu "Rigoletto" operası, Yekta Kara'nın rejisiyle 15 Haziran Cumartesi günü seyirci karşısında olacak. 19 Haziran Çarşamba gecesi ünlü Rus besteci Çaykovski'nin 1875 yılında Bolşoy Balesi için bestelediği ve Marius Petipa ve Lev İvanov'un klasik koreografileri üzerine Mehmet Balkan'ın güncel koreografisi ile seyirciyle buluşacak "Kuğu Gölü" balesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

22 Haziran Cumartesi gecesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından Georges Bizet'nin ölümsüz eseri "Carmen" operası sahnelenecek. Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu eser, konusunu Fransız yazar Prosper Merimee'in aynı adlı kısa romanından alan ve Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun Carmen adında çingene kızına olan ihtiraslı aşkını ve bu aşkın cinayetle biten sonucunu anlatıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler