3 ilde okullara kar tatili

Artvin'de, Ardahan ve Samsun'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Yayınlanma: 08.12.2016 - 09:38
Abone Ol google-news

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, il merkezi ile Borçka ve Murgul ilçelerinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.

168 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI 

İl Özel İdare Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında Artvin il merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu, yüksek kesimde ise yer yer 1 metreye yaklaştı. İl ve ilçelerde 168 köy yolu ulaşıma kapandı. Hopa Cankurtaran geçidinde zincirli araç geçişlerine kontrollü olarak izin verilirken bölgede kar temizleme çalışmalar da aralıksız olarak devam ediyor.

ARDAHAN'DA OKULLAR YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE TATİL EDİLDİ

Ardahan'da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Posof'ta etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle birçok köy yolu ile karayolları kapandı. Posof'u Damal ilçesine bağlayan deniz seviyesinden 2550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı geçidi bugün saat 06.00'da, Ardahan- Şavşat Karayolunun ise saat 07.30 itibariyle ulaşıma kapandı. Yoğun kar ve fırtına nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
Doğu'da dondurucu soğuklarda etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ardahan'ın Göle ilçesi dün gece sıfırın altında 24.6 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Termometreler Ağrı'da sıfırın atlında 18.6, Palandöken Dağı'nda 18.5, Erzincan'ın Sakaltutan geçidinde 16.8, Ardahan'da 16, Erzurum'da 13.4, Kars'ta 11 dereceyi gösterdi.

SAMSUN'UN 5 İLÇESİNDE DE EĞİTİME ARA VERDİLDİ

Samsun'da kar yağışı nedeniyle 5 ilçedeki bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı eğitime de engel oldu. Samsun'da yoğun kar yağışı nedeniyle Salıpazarı, Asarcık, Tekkeköy, Ayvacık ve Canik İlçesi'nde yüksek kesimlerdeki taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler