5 yaşındaki seçmenden sonra Yeni Şafak'tan yine skandal!

23 yaşındaki genç, lisede ders kitaplarını parasızlıktan alamıyormuş.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 07:35
Abone Ol google-news

Seçimler öncesi Anadolu turuna çıkan Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin aktardıkları izlenimler, "gerçekten sokakta insanlarla konuşuyor mu yoksa fotoğraf altı yazılar masa başında mı yazılıyor?" sorusunu sorduruyor.

 Önceki gün Afyonkarahisar'da 77 yaşındaki Üzeyir Ayık isimli vatandaşın “1946 seçiminde oy kullandım. CHP vatandaşa oy bile attırmadı” şeklindeki ifadelerini sayfalarına taşıyan Yeni Şafak, Ayık'ın o tarihte 5 yaşında olduğunu hesaba katmaması sosyal medyada eğlence konusuna dönüşmüştü.

 Bugün de Isparta'da halkın nabzını tuttuğunu iddia eden Yeni Şafak, vatandaşların Erdoğan ve AKP'den ne kadar çok memnun olduklarını aktardığı izlenimlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde okuyan 23 yaşındaki Selami Çiftçi'nin sözlerini aktardı.

<haber-yatay:976427>

 Yeni Şafak'taki habere göre Çiftçi şöyle diyor:

 “Benim istediğim cumhurbaşkanı sürekli proje üretmeli, boş vaatlerle gençlere hitap etmemeli. Birisi 'sarayı yıkacağız', birisi 'kredi kartı borçlarını sileceğiz' diyor. Bunlar hep boş vaatler. Şu an Erdoğan'dan gayet de memnunuz. Lisedeyken kitapları parayla alırdık. Bazen parasızlıktan alamadığımız da olurdu. Şimdi kitaplar ücretsiz dağıtılıyor. Gençler için gerçekten çok şey yapıldı. Bence başkaları Türkiye'ye bir şey vaat edemez."

 ÜCRETSİZ KİTAPLARI PARASIZLIKTAN ALAMAMIŞ!

 Ancak Yeni Şafak'ın aktardığı bu sözlerde bir mantık hatası var.

 Nitekim MEB'in 2003 yılında uygulamaya başladığı "Ücretsiz Ders Kitabı Temini Projesi" kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ders kitapları ücretsiz dağıtılıyor.

 Lise kademesinde ise ücretsiz ders kitabı uygulamasına 2006'da başlandı. Yeni Şafak'ın konuştuğu Selami Çiftçi isimli öğrencinin 23 yaşında olduğu dikkate alınırsa, ilkokul ve ortaokulda ders kitapları ücretsiz dağıtılmaya başlandığı dönemde, yani bundan 15 yıl önce 8 yaşındaydı. Liselere ücretsiz ders kitabı dapıtılmaya başlandığı 2006 yılında ise 11 yaşındaydı. Bu durumda lise eğitimi sırasında parayla ders kitabı almış olması mümkün görünmüyor.

 Yeni Şafak'ın seçmen nabzını tuttuğu yazı dizisinde peş peşe yapılan bu mantık hataları, "Vatandaş yanlış mı konuşuyor yoksa Yeni Şafak resim altı yazıları masa başında mı yazıyor?" sorusunu sorduruyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler