744 öğretmen sürgün edildi

Eğitim Sen, bayram öncesi ve okulların açılmasına kısa bir süre kala yapılan sürgünleri hukukun katledilmesi olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 28.08.2017 - 20:00
Abone Ol google-news

Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Tunceli’de 744 öğretmen kurban bayramına ve okulların açılmasına sayılı günler kala sürgün edildi. Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, “Unutulmamalıdır ki bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanlar, işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir. Türkiye’de yaşananlar, idarenin kararları ile hukukun nasıl katledildiğini göstermektedir” dendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okulların açılmasına sayılı günler kala eğitim ve hukukla zayıflayan ilişkisini iyice kopardığı ve hükümetin eğitim alanındaki ceza infaz kurumu gibi hareket etmeye başladığı belirtilen Eğitim Sen’nin açıklamasında, “Edindiğimiz bilgilere göre Şanlıurfa’da 367, Diyarbakır’da 264, Gaziantep’te ise 51 üyemiz, il dışına sürgün edilmiştir. Üstelik benzer sürgün kararlarının hukuksuzluğu defalarca AİHM, yüksek yargı ve mahkemeler tarafından tespit edilmiş ve kimi zaman da üyelerimize tazminat ödenmesine hükmeden kararlar verilmiştir. Buna rağmen Bakanlık, eğitim sisteminin içine gireceği krizi, öğrencilerin nitelikli eğitim hakkını ve öğretmenlerin emeğini değil, kindar biçimde siyasi hesaplar gözeten bir tavır içine girmiştir” dendi.

CHP: Kabul edilemez

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tebliğ edilen 62 öğretmenin tayin kararnamesi, öğretmenlerin görev yaptığı okullara gönderildi. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bu kararın kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Tunceli, Türkiye’de eğitimde marka olmuş ve Türkiye’de eğitim alanında bir numara konumundadır. Bu tayinlerin derhal durdurulmasını talep ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon