Abbas'tan Hamas'a suçlama

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, rakibi Hamas'ı Batı Şeria'ya silah kaçırmak ve depolamakla suçladı.

Yayınlanma: 06.05.2010 - 09:02
Abone Ol google-news

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arapça ülkelerinde yayımlanan Eşşark El Avsat gazetesine verdiği demeçte, "Bir taraftan orgüt Gazze'den (İsrail'e) roket atanları cezalandırıyor, diğer taraftan da Batı Şeria'da silah stokluyor" dedi.

Abbas, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin bölgede neredeyse her gün Hamas'a ait silahlarla dolu gizli depolar ortaya çıkardığını da kaydetti, ancak yakalanan silahların özelliğiyle ilgili bilgi vermedi.

Filistin halkının silahlı direnişten yana olmadığını söyleyen Abbas, Libya'dan ve Suriye'den, Filistin halkının İsrail'le tüm bağlarını kesip yeniden silahlı mücadeleye dönmeleri yolunda yapılan çağrıları da eleştirerek, Arap Birliği toplantılarına katılan Filistin heyetinin de bu tür çağrılara karşı muhalefetini dile getirdiğini hatırlattı.

Abbas, "Filistin halkı, tüm kesimleriyle buna karşı. Biz, ulusal bir direnişten yanayız. Yahudi yerleşimlerinde üretilen mal ve ürünlerin boykot edilmesi çağrıları yapıyoruz. Ama bu, İsrail'e karşı kışkırtmalara gidilmesi anlamında değildir" dedi.

Abbas, İsrail'le yakınlaşma görüşmeleriyle ilgili olarak da gazeteye, Arap Birliği'nin kararları doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.

"Arap Birliğinin bu konudaki tutumu elbette çok önemlidir. Filistin liderliği toplanıp daha sonra (ABD Orta Doğu temsilcisi) George Mitchell'i, görüşmelere geçtiğimiz ve nihai statü konuları müzakere edeceğimiz konusunda bilgilendirecektir" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon