ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan “bize yazıklar olsun” mesajı
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerine seslenerek, "Farklılıklarımıza rağmen bu insanlara yardım etmek için bir yol bulmalıyız, bu bizim sorumluluğumuz ve yerine getirmezsek bize yazıklar olsun" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşan ABD Dışişleri Bakanı Suriyeli göçmenlerle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Blinken, "Biz bu koltuklarda oturuyoruz, konuşuyoruz, ülkelerimizi temsil ediyoruz ama gerçekten anlamlı bir şey yapıp harekete geçecek ortak insanlığı kalbimizde bulamıyoruz. Farklılıklarımıza rağmen bu insanlara yardım etmek için bir yol bulmalıyız, bu bizim sorumluluğumuz ve yerine getirmezsek bize yazıklar olsun" ifadesini kullandı.
Suriyelilere bir an önce insani yardımların ulaşması gerektiğini söyleyen Blinken, geçen sene Rusya'nın itirazı üzerine kapanan sınır ötesi insani yardımların girdiği Öncüpınar (Bab al Salam) ve Al Yarubiyah sınır kapılarının tekrar açılması ve Suriye'ye yardımların Cilvegözü dahil 3 sınır kapısından girmesi çağrısında bulundu.
Video Haberler
-
Atatürk Havalimanı hareketlendi: 'Frankfurt'tan geldim'
-
Çöp evden servet çıktı
-
Otomobile giren 'yılanı' itfaiye çıkardı
-
Husumetlisini börekçide yakalayıp kulağını kesti
-
RTÜK'ün yeni hedefi: Selçuk Tepeli
-
Şişli'de 'taciz' iddiası: Şüphelinin peşinden koştu
-
Usta oyuncu Aydemir Akbaş Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
-
Otomobil İETT otobüsüne çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
-
Göçük altında kalan işçi 8 saat sonra kurtarıldı
-
Benim kimliğim niye siyasete konu oluyor?
En Çok Okunan Haberler
-
Türkiye'ye seyahat edeceklere 'eşcinsellik' uyarısı
-
İmamoğlu'ndan sert çıkış: 'İçi kötülükle dolu...'
-
Valilikten 'toplu ulaşım araçları kullanılması' önerisi
-
Rasim Ozan Kütahyalı'dan bir garip 'Koç Ailesi' iddiası
-
İşte Kılıçdaroğlu'nun 'adayı'
-
Usta oyuncu Aydemir Akbaş Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
-
Yüksek sıcaklığa dikkat: 77 yıllık rekor kırılacak!
-
SADAT'çı Ergür için harekete geçildi
-
'Rektör, terör örgütünü üniversiteye sokarak suç işledi'
-
İşte AKP kulislerindeki seçim tarihi