ABD havadan, PYD karadan... Türkiye'nin kırmızı çizgisine doğru ilerliyorlar

ABD Hava Kuvvetleri, PYD'nin operasyon hazırlığı yaptığı Halep'in Menbic ilçesinin çevresine yoğun hava saldırıları düzenledi.

Yayınlanma: 30.03.2016 - 16:02
Abone Ol google-news

ABD'ye ait savaş uçakları dün gece boyunca Menbic'e hava saldırısı düzenledi. Önceki gün başlayan hava saldırılarıyla ilçe çevresinin toplam 25 kez vuruldu, ilçedeki semtlerden Değirmenler bölgesi ve güvenli bölgeyle Hafse beldesinin hedef alındığını ifade etti.     

PYD FIRAT'IN BATISINA HAMLE YAPIYOR

Edinilen bilgiye göre, hava saldırılarının, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Fırat Nehri'nin batısında IŞİD kontrolündeki Cerablus'a doğru ilerlemek amacıyla uzun süredir planladığı "Menbic operasyonu"na yardım için düzenlendiği ifade ediliyor.     

PYD'nin yakın zamanda  "Menbic Operasyonu" adını verdiği harekata başlaması bekleniyor. Menbic, Ankara'nın 'kırmızı çizgimiz' dediği bölgede Cerablus'a yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunuyor.    

Öte yandan, PYD'nin Fırat'ın doğu kıyısında yer alan Sırrin beldesinde IŞİD'e ait 5 depodaki mühimmata el koyduğu, bunlar içerisinde tanklara karşı kullanılan füzelerin bulunduğunu belirtiliyor.

İngilliz The Times gazetesi, önceki gün ABD'nin "Münbiç cebi" olarak adlandırdığı Türkiye sınırıyla Münbiç arasında kalan bölgeden IŞİD'i çıkararak, PYD'ye bağlı güçlerin yerleştirilmesini istediğini yazmıştı.

Erdoğan duymasın... Çavuşoğlu'ndan ABD'ye 'PYD' mesajı

MÜSLİM: FEDERASYON BLÖF DEĞİL

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye'nin kuzeyinde ilan edilen Kuzey Suriye Federasyonu'nun 'blöf' amacı taşımadığını ve başka özerk bölgelerin de kurulacağını söyledi.

Rojava'nın Rimelan kasabasında Rojava ve Kuzey Suriye Kurucu Meclisi'nin toplanmasının ardından federasyon ilanında anlaşmaya varılmış, iki gün boyunca süren toplantıda Kuzey Suriye Birleşik Demokratik Sistemi metninin kabul edildiği bildirilmişti.

PYD lideri Salih Müslim, kantonların yönetiminin olduğu gibi kalacağını belirterek, "Başka bölgeler, mesela Şeddadi bölgesinin bir özerk idaresi olur, Tel Abyad ve Şahaba bölgeleri bunlar bir araya gelip bir sistem içerisinde demokratik bir şekilde kalacaklar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler