ABD: IŞİD petrolü Türkiye’ye gidiyor

ABD, IŞİD'in petrolün büyük kısmını Esad yönetimine sattığını ve örgütün Türkiye'ye de girmenin yollarını bulduğunu açıkladı. Örgütün petrol ve bankalardan 1 milyar dolara yakın gelir sağladığı tahmin ediliyor.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 00:45
Abone Ol google-news

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin, IŞİD örgütünün petrolün büyük bir kısmını Beşar Esad yönetimine sattığını, Türkiye’ye de girdiğini açıkladı.

Szubin, Londra’da yaptığı açıklamada, “IŞİD, petrolün büyük kısmını Esad rejimine satıyor. Türkiye’ye de girmenin yollarını buluyor” dedi. Müsteşar vekili Szubin, örgütün bu yoldan karaborsada sattığı petrolün aylık gelirinin 40 milyon doları bulduğunu belirtti. Adam Szubin, örgüt militanlarının ayrıca Irak ve Suriye’deki bankalardan 500 milyon ile 1 milyar dolar arasında para yağmaladıklarını ve örgütün karaborsada satılan petrolden de en az 500 milyon dolar elde ettiğini tahmin ettiklerini ifade etti. Szubin, ABD’nin Türk yetkililerinden IŞİD militanlarının Suriye ve Irak sınırlarından geçişlerini ve mali akışlarını durdurmaları için daha çok çaba göstermelerini beklediklerini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler