ABD'de Trump'a Kasım Süleymani tepkisi

Pentagon'un ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü açıklamasının ardından , bazı demokrat senatörler Twitter'dan açıklama yaparak olaya tepki gösterdi.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 11:47
Abone Ol google-news

Pentagon'un ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü açıklamasının ardından, bazı demokrat senatörler Twitter'dan açıklama yaparak olaya tepki gösterdi.

Senatör Chris Murphy, yaptığı açıklamada "Süleymani'nin ABD'nin düşmanı olduğu açıktı ancak soru bu değil. Soru şu; ABD, Kongrenin yetkisi olmadan İran'ın en güçlü ikinci ismine suikast düzenleyerek, korkunç büyüklükte bölgesel bir savaşı mı tetikledi? Bizim genelde yabancı siyasi figürleri öldürmememizin sebebi, böyle bir adımın daha fazla Amerikalının ölmesine sebebiyet vereceği inancıdır. Bu akşam bizim gerçek, acil ve ciddi endişemiz bu olmalı" ifadelerini kullandı.

Senatör Richard Blumenthal ise yaptığı açıklamada "Trump, kongre ve Amerikan halkına hava saldırısı raporlarının - tüm gerçekleri ile - bir açıklamasını borçludur" dedi.

Senatör Tom Udall ise "Başkan Trump, milletimizi kongre onayı olmadan İran ile yasadışı bir savaşın eşiğine getiriyor. İran ile yasa dışı bir savaşın engellenmesi için acilen yasa geçirilmeli. Kongrenin hemen devreye girmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Senatör Tom Carper da "Bu yönetim, İran söz konusu olduğunda her zaman tutarlı bir strateji yerine ihtiyatsız provokasyonu seçti. Benim korkum, bu gece yaşananların da bunlardan biri olması" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler