ABD’li komandolarla ortak tatbikat

Türkiye ile ABD arasında S-400 gerilimi sürerken Türk ve Amerikan askerleri Kayseri’de ortak tatbikata katıldı.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 21:25
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) tek hava indirme yeteneğine sahip olan ve terörle mücadelede görev alan 1. Komando Tugayı komandoları, ABD’li komandolarla ortak tatbikat yaptı. Kayseri düzenlenen Erciyes 2019 Tatbikatı’nda 120 Türk komando ile 33 ABD’li komando senaryo gereği havadan statik atlayış yaparak ortak terör operasyonu gerçekleştirdi.

Kara Kuvvetleri Komu-tanlığı’na bağlı 1. Komando Tugayı Komutanlığı tarafından düzenlenen ve 6 Mayıs’ta başlayan Erciyes 2019 Tatbikatı, dün hava indirme harekâtıyla sona erdi. Tatbikat, Kayseri’nin İncesu ilçesi yakınlarındaki Şehit Teğmen Hasan Bak Atma ve Atlama Sahası’nda yapıldı.
ABD, İtalya, Pakistan, Romanya, Gürcistan, Azerbaycan ve Katar’dan birliklerin katıldığı tatbikatı 33 ülkeden 39 askeri ateşe izledi. Tatbikat, sekiz ülkenin bayrağıyla yapılan saygı atlayışıyla sona verdi. 895 asker, 67 araç ile 354 silahın yer aldığı tatbikata, biri katılımcı ülkeden 7 nakliye uçağı, 6 genel maksat helikopteri, 2 taarruz helikopteri ve 2 yük helikopteri olmak üzere 17 hava aracı katıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler