Adalet Bakanlığı'ndan iki komik açıklama

Adalet Bakanlığı, Deniz Seki'nin ATV'de yayımlanan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın cezaevinde yapılan 14'üncü bölümünde konuk oyuncu olması ve Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tecrit altında tutulması ile ilgili iki komik açıklama geldi.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 15:23
Abone Ol google-news

ATV'de yayımlanan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın cezaevinde yapılan 14'üncü bölümünde konuk oyuncu olarak rol alan hükümlü sanatçı Deniz Seki ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakanlık, prodüksiyon şirketinin herhangi bir isim belirtmeden cezaevinde çekim için izin istediğini belirterek, "Kurumda bulunan hükümlülerin gönüllü olmaları şartı ile dilekçeleri alınarak rol almalarına izin verilmiştir" dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül'e daktilo vermediler, ATV'nin dizisi için cezaevine plato kurdular

Deniz Seki cezaevinde kamera karşısına geçti

Bakanlıktan ayrıca Tecrit altında tutulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül için de açıklama geldi.

Açıklamada; "Yasal mevzuatımızda hükümlü ve tutuklulara yönelik tecrit uygulaması yer almamaktadır. Bugüne kadar hiçbir hükümlü ve tutukluya tecrit uygulaması yapılmadığı gibi adı geçen tutuklulara da tecrit uygulaması yapılması söz konusu değildir" denildi.

 

İşte Bakanlığın Deniz Seki ile ilgili yaptığı açıklama;

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ceza infaz kurumlarında çekimi yapılan televizyon programları ve yapımları ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Ceza infaz kurumlarının sadece cezanın infazının yapıldığı bir yer olmadığı, gerek eğitim, gerek sosyal ve kültürel gerekse meslek edindirme adına yapılan çalışmalarla kişilerin "yeniden topluma kazandırılması" noktasında çok önemli çalışmaların yapıldığı kurumlardır.

Suç işlemenin sonuçlarına yönelik olarak toplumsal farkındalığın arttırılması için izin verilen televizyon programı, dizi, sinema filmi, belgesel, haber ve diğer formatlardaki yapımlar, hükümlüler için sosyal faaliyet kapsamında değerlendirilmektedir.

Daha önce de ceza infaz kurumlarında haber, belgesel, dizi ve film çekimine izin verildiği gibi 2014 ve 2015 yıllarında toplamda 50'den fazla haber, belgesel, dizi ve televizyon programı çekimi için gazetelere ve televizyonlara izin verilmiştir.

Çekimlerde gönüllü olmaları şartıyla sadece izin verilen programlarda hükümlüler rol almakta, tutuklulara ise hiçbir şekilde çekim izni verilmemektedir.

Bu kapsamda ilgili prodüksiyon şirketinden gönüllü hükümlülerin rol alması için herhangi bir isim belirtilmeksizin izin istenmiş olup, kurumda bulunan hükümlülerin gönüllü olmaları şartı ile dilekçeleri alınarak rol almalarına izin verilmiştir.


Daha önce defalarca haber, belgesel, dizi ve film çekimi için izin verilmesine rağmen ilk defa izin veriliyormuş gibi algı oluşturulmasına yönelik maksatlı ve gerçeğe uygun olmayan haber ve yorumlar yapılması üzüntüyle karşılanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

İşte Bakanlığın Dündar ve Gül açıklaması

Adalet Bakanlığı:

Açıklamada, Dündar ve Gül'ün İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğinin 26 Kasım 2015 tarihli kararına istinaden aynı gün tutuklanarak, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konulduğu hatırlatıldı.

Dündar'ın kuruma yerleştirildiği tarihten bu yana avukatlarıyla 34 kez açık ziyaret şeklinde, Bakanlıkça açık ziyaretine izin verilen milletvekilleriyle 23, ailesiyle 2 kez olmak üzere toplam 59 kez ziyaretçileriyle 36 saat 23 dakika açık görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Gül'ün ise kuruma yerleştirildiği tarihten bu yana avukatlarıyla 27 kez açık ziyaret şeklinde, Bakanlıkça açık ziyaretine izin verilenler milletvekilleriyle 24, ailesiyle 6 kez kapalı ziyaret olmak üzere toplam 57 kez ziyaretçileriyle 33 saat 23 dakika görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Yasal mevzuatımızda hükümlü ve tutuklulara yönelik tecrit uygulaması yer almamaktadır. Bugüne kadar hiçbir hükümlü ve tutukluya tecrit uygulaması yapılmadığı gibi adı geçen tutuklulara da tecrit uygulaması yapılması söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler