ADK/T'lerden dikkat çeken tahliye tepkisi

Mehmet Altan'ın beraat, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliye kararları üzerine, Atatürkçü Düşünce Toplulukları/Kulüpleri, yayınladıkları ortak bildiri yayımladı.

Yayınlanma: 06.11.2019 - 17:54
Abone Ol google-news

BİLDİRİDE ŞU İFADELERE YER VERİLDİ: 

Bugün bütün kamuoyunun da bildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve yüce Türk milletinin göz bebeği olan şanlı Türk ordusuna ve Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu önde gelen Kemalist aydınlara, devlet içine sızmış ve yapılanmış Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 2007 ve 2010 yıllarında Ergenekon ve Balyoz adı altında, ülke tarihinin gördüğü en aşağılık kumpas davaları açılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri alçakça ele geçirilmek istenmiştir.

Yıllar süren kumpas davalarında Türk ordusuna şerefiyle hizmet etmiş olan ve birçoğu ordu içinde önemli görevlerde bulunan, Atatürkçü düşünceye sahip yüzlerce Türk askeri, hukuksuzca tutuklanmış, senelerce hapishanelerde tutulmuştur.

Bu süreçte Türkan Saylan, İlhan Selçuk, Uçkun Geray gibi aydınlar; Ali Tatar, Cem Aziz Çakmak, Soner Polat, Murat Özenalp gibi ülkemize ve milletimize şerefiyle hizmet etmiş olan Türk subayları kumpas davalarının yıpratmaları sonucu hayatlarını kaybetmiştir.

Bütün bu olanların failinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olduğu bugün herkes tarafından bilinmekte ve kabul edilmektedir. Fakat, 04/11/2019 Pazartesi günü verilen mahkeme kararları ile kumpas sürecinin başından sonuna kadar yılmaz savunucusu olan, yıllarca Fetullahçı Terör Örgütü'nün propagandasını ve maşalığını yapmış sözde "gazeteci ve yazar" Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak gibi satılık kalemler ne yazık ki özgür bırakılmıştır. Bu isimlerin kumpas davalarını yöneten hakimlerden ve kumpas iddianamelerini yazan savcılardan en ufak bir farkı yoktur. Bu sebeple, verilmiş olan bu kararlar günümüz çarpık ve yozlaşmış hukuk sisteminin mahkemelerine sığsa da biz Atatürkçü düşünceye sahip Türk gençlerinin ve Türk milletinin vicdanına sığmamış, hukukun ve adalet düşüncesinin zaten yaralı olan bedenine bir darbe daha vurmuştur.

Son olarak belirtmek isteriz ki biz; Atatürkçü Düşünce Toplulukları/Kulüpleri'nde bulunan Türk gençlerinin, bu şahısların bugünün mahkemelerinde olmasa da er ya da geç hak ettikleri cezaları alacaklarına ve adaletin yerini bulacağına olan inancımız tamdır. Bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir!

Saygılarımızla…



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler