Ahmet Kaya'nın anısına "...bir eksiğiz"

Ahmet Kaya’nın yapım şirketi, sanatçı adına yeni bir albüm çalışmasına imza attı.

Yayınlanma: 23.02.2014 - 12:42
Abone Ol google-news

Gülten Kaya tarafından bir yıl önce projelendirilen ve son derece gizli yürütülen "...bir eksiğiz" isimli iki CD'den oluşan bu sürpriz albümde tam 27 sanatçı Ahmet Kaya eserlerini yeni düzenlemelerle yorumluyor.

Prodüktörlüğünü Gülten Kaya'nın yanı sıra sanatçı Yavuz Bingöl'ün de üstlendiği bu özel çalışmanın proje danışmanı ise Ahmet Kaya'nın kızı Melis Kaya.

Ahmet Kaya bestelerindeki zenginliği ve müzikal skalayı keşfetmeyi ve onun şarkılarını yepyeni kuşaklarla buluşturmayı amaçlayan "...bir eksiğiz" adlı iki CD'den oluşan albümün kapak tasarımı Sera Dink tarafından gerçekleştirildi.

Sanatçıların, yorumladıkları eserleri bütünüyle kendisinin seçtiği, düzenlemelere ve yorumlara hiç müdahale edilmeyen bu özel çalışmada Ahmet Kaya'nın müziğe dair özgürlük anlayışına da bir saygı duruşu gerçekleştirildiğini düşünen yapımcılar "Ahmet Kaya böyle olmasını isterdi" empatisinden yola çıktıklarını ifade etti.

Sezen Aksu'dan Teoman'a, Aynur'dan Halil Sezai'ye, Gripin grubundan Bülent Ortaçgil'e, Zuhal Olcay'a uzanan bu özel çalışmanın müziğe ve müzik sektörüne yepyeni bir bakış açısı ve soluk kazandıracağı bekleniyor.

Gülten Kaya'nın, "Kalbimle hayatın arası çok açıktı. Geldiniz, çok incelikliydiniz, daha da iyileştirdiniz. Su olsun sesleriniz" cümlesiyle teşekkür ettiği 27 sanatçıdan oluşan "...bir eksiğiz" adlı çalışma 3 Mart tarihinde raflardaki yerini alacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler