Akbank Sanat'ta trio

Piyano kariyerini büyük bir başarıyla sürdüren ünlü piyanist Birsen Ulucan, dünyaca ünlü keman sanatçısı Özcan Ulucan ve Slovenyalı kemancı Volodja Balzalorsky, 29 Aralık Perşembe günü Akbank Sanat'ta konser verecek.

Yayınlanma: 28.12.2011 - 14:23
Abone Ol google-news

Birsen - Özcan Ulucan ve Volodja Balzalorsky üçlüsünün vereceği klasik müzik konseri saat 20.00’de başlayacak.  Ulucan kardeşler, ayrıca 30 Aralık Cuma günü 11.00-16.00 saatleri arasında Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek müzik atölyesinde, gençlerle müzik ve sahne deneyimlerini paylaşacaklar. Piyano, keman,viyola ve oda müziği dallarında yapılacak olan müzik atölyesine, müziği meslek edinmeyi amaçlamış gençler ücretsiz olarak katılabilecek.
    
Birsen Ulucan

Bulgaristan'ın Şumen kentinde doğan Birsen Ulucan, piyano eğitimine yedi yaşında başladı. 1984 yılında Varna Dobri Hristov Müzik Okulu'na, Ekaterina Tszetkova'nın piyano sınıfına kabul edildi. 1982 yılında Ulusal Svetoslav Obretenov Müzik Yarışması'nda ikincilik; 1983'te Bulgaristan'da düzenlenen Ulusal Radio Yarışmasında 'icra' dalından birincilik, kompozisyon dalında ikincilik; 1988'de Bulgaristan'da katıldığı Bulgar ve Rus Bestecileri Yorumculuğu  Yarışması'nda ikincilik kazandı. Tüm sanat dallarının bir bütün olduğuna inanan bir ailede yetişen Birsen Ulucan, bu yıllarda bale ve violonsel dersleri aldı. Orkestra ile ilk konserini 12 yaşında, Mendelssohn'un Re Minör Konçertosu ile Şumen Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdi. 1989'da mezun oldu ve aynı yıl ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda lisans eğitimini Prof. Meral Yapalı ile tamamladı, dört yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1992 yılında İtalya'da düzenlenen Uluslararası R. Lipizer Keman Yarışması'nda, kardeşi Özcan Ulucan ile birlikte "En İyi Beethoven Sonat Yorumu" ödülünü keman-piyano ikilisi olarak paylaştı.
 
1993 yılında Türk Eğitim Vakfı'ndan aldığı burs ve ayrıca Eczacıbaşı Kültür Sanat Vakfı'ndan kazandığı ek bursla eğitimini Guildhall School of Music'te (Londra), Joan Havill'in sınıfında sürdürerek 1996'da bu okuldan Lisansüstü 'Solistlik Diploması'nı aldı. Aynı yıl Oxford'da düzenlenen Smith Kline Beecham Müzik Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanan sanatçı, bu şehirde konserler verdi. 1997-99 yılları arasında City University of London'dan yüksek lisans diploması ile mezun oldu ve Londra'nın en prestijli konser salonlarından    St. John Smith Square'de Lizst Piyano Konçertosu'nu seslendirdi. 2000-2004 yılları arasında, Almanya'nın Saarbrücken Müzik Akademisi'nde, dünyaca ünlü kemancı Maxim Vengerov'un sınıfında piyanist olarak görev aldı. 1989'dan bu yana Burak Tüzün, İnci Özdil, Erol Erdinç, I. I. Galati, Gürer Aykal gibi orkestra şefleri yönetiminde Türkiye'nin önde gelen orkestraları eşliğinde çaldı. Ayrıca Salzburg Mozarteum (1996), Uluslararası İstanbul Festivali (1992 ve 1993), Fransa'da Uluslararası Flain Müzik Festivali (1996), Kıbrıs Bellapais Müzik Festivali gibi festivallerde konserler verdi. 2004'ün Eylül-Aralık ayları arasında Miami'de çeşitli oda müziği ve solo resitaller veren Birsen Ulucan, Miami Üniversitesi'nin Konçerto Yarışması'nı kazanarak Senfoni Orkestrası ile konser verme hakkı kazandı. Bulgaristan, Türkiye, Almanya, İngiltere, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Avusturya, İsrail ve Portekiz'de konserler veren sanatçı solo ve oda müziği konserlerine devam etmektedir. Sanatçı konserlerinin yanı sıra, birikimlerini paylaşma arzusuyla, yetenek sınavına tabii tutmadan 6-14 yaş arası çocuklarla bir piyano sınıfı oluşturmuş ve sınıf ile "Sıcak Çikolata" adı altında düzenli olarak konserler vermeye devam etmektedir.
 
Özcan Ulucan

Yurtiçi ve yurtdışında ülkemizi temsil eden başarılı keman virtüözü Özcan Ulucan, Almanya’daki eğitimi sırasında Maxim Vengerov ile keman çalışmalarına viyolayı da ekleyerek "Solistlik Diploma" çalışmalarını Vengerov ile birlikte verdiği konserle üstün bir başarıyla tamamladı. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödüller kazananan sanatçının başlıca ödülleri arasında; Kocian Yarışması iki birincilik ödülü (Çekoslovakya), R. Lipizer Yarışması “En İyi Beethoven Sonat Yorumu Ödülü” (İtalya), W. Gieseking Yarışması birincilik ödülü (Almanya) sayılabilir. Bir yıldır İstanbul'da yaşamakta olan Özcan Ulucan, solistik kariyeri yanısıra, Hezarfen Ensemble başta olmak üzere oda müziği projeleri, Keman,Viyola,Oda Müziği Masterclass'ları ve öğretmenlik yapmaktadır. Özcan Ulucan, ustası bilinmeyen 19. yy'a ait bir keman çalmaktadır.
 
Volodja Balzalorsky

Slovenya’nın en önde gelen kemancılarından olan Balzalorsky, Avrupa ve Kuzey Amerika’da sıkça konserler vermektedir. Eleştirmenlerin duyarlı, akıllı, doğuştan gelen bir icra yeteneğine sahip, kusursuz bir tekniğe ve zengin bir tona sahip bir kemancı olarak tanımladığı Balzalorsky,  aynı zamanda Amael Piyano Üçlüsü’nün bir üyesi ve Ensenmble Ouverture’nin sanat yönetmenidir. Köln Hochschule für Musik’te Profesör Igor Ozim’in sınıfından mezun olduktan sonra, çalışmalarına Moskova Tchaikovsky Konservatuarı’nda Galina Barinova, Zagrep Müzik Akademisi’nde Josip Klima ve Viyana Universitat für Musik’te ünlü kemancı Josef Suk’la devam eden Volodja Balzalorsky; Belçika, Almanya, Avusturya, İtalya, İngiltere, Hırvatistan, Yugoslavya ve Çek Cumhuriyeti’nde pek çok festivale katıldı. Piyanoda Christoph Theiler ve Hink Haas eşliğinde çok başarılı düo konserler verdi. Aynı zamanda Alman Freiburger Barocksolisten Orkestrası’nın solo kemancısı ve konzertmeisteri olan sanatçı, bu orkestra ile iki CD kaydı yaptı, Slovenya, Hırvatistan, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nde orkestralara solistlik yaptı. Çağdaş müziğe büyük ilgi duyan sanatçı, kendisine Sloven bestecilerin ithaf ettiği eserleri sıkça yorumlamaktadır. Artistik kariyerinden arta kalan zamanda eğitmenliğe büyük önem veren Balzalorsky,  Ljubljana Üniversitesi Müzik Akademisi’nde keman profesörlüğü yapmakta, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, İngiltere ve ABD’de masterclasslar düzenlemektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler