Akil İnsanlar heyeti temsilcileri Erdoğan'la buluşuyor

Erdoğan-Akil İnsanlar Toplantı öncesinde Akil İnsan Heyeti bölge başkan, başkan vekili ve sekreterleri, Başbakanlık Ofisi'ne gelmeye başladı. Marmara Bölgesi Başkan Vekili Sancar görüşme öncesi yaptığı açıklamada; "Bugün ön rapor değil, ön bir görüşme yapılacak" dedi.

Yayınlanma: 09.05.2013 - 16:00
Abone Ol google-news

Akil İnsan Heyeti bölge başkan, başkan vekili ve sekreterleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları toplantı öncesinde Başbakanlık Ofisi'ne gelmeye başladı.
Heyet başkan, başkan vekili ve sekreterleri, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Başkan Vekili Mithat Sancar, 5 haftadır çalışmaların devam ettiğini belirtti. Çalışmalar başladıktan sonra ilk defa Başbakan Erdoğan ile bir araya geleceklerini kaydeden Sancar, "Tabii ki kendisinin söyleyecekleri vardır. Bizim de kendisine aktaracaklarımız var" dedi.

Başbakan Erdoğan'a iletecekleri özel bir raporları olmadığını ancak toplantıda her konunun konuşulacağını kaydeden Sancar, yaptıkları görüşmelerin notlarını da Başbakan Erdoğan ile paylaşacaklarını ifade etti.

Sancar, çözüm sürecine ilişkin ciddi bir destek olduğu kanısını taşıdıklarını ancak çeşitli kesimlerin endişelerini de dile getirdiklerini söyledi.

Bir soru üzerine, bugün yapılacak görüşme öncesinde sunacakları yazılı bir metinleri olmadığını aktaran Sancar, "Bugün ön rapor değil, ön bir görüşme yapılacak. Henüz ön rapor şeklinde bir metin mevcut değil. Bizden özel bir rapor istenmedi. Karşılıklı bir değerlendirme yapılacak" dedi.

Karadeniz Bölgesi Başkanı Hakyemez

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez de bölgelerinde 18 ilin 14'ünü ziyaret ettiklerini kaydederek, "Endişe çok fazla yok. Süreci destekleme önemli ölçüde ağır basıyor. Süreci destekleyenler de bölünmez bütünlük konusunda hiçbir zaman taviz verilmemesini istiyor" diye konuştu.

Mayıs ayı sonuna dek bölgedeki tüm illeri dolaşacaklarını anlatan Hakyemez, "Tepkiler olumlu. Toplantıyı sabote edecek kişileri davet etmiyoruz ama lehte ve aleyhte görüşleri alıyoruz. Hazırlayacağımız raporda her görüşü ortaya koymak istiyoruz. O da biraz zaman alacak. Karadeniz'de Başbakan'ın açıkladığı ankette kafa kafaya bir durum vardı. Ben bundan sonraki süreçte, yapılacak bir ankette süreci destekleyenlerin ağırlıkta olacağını düşünmekteyim" diye konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Heyeti Sekreteri Cemal Uşşak da vatandaşların büyük bölümünün çözüm sürecine destek verdiğini ancak endişeleri olanların da bulunduğunu, bu konuları Başbakan Erdoğan'a aktaracaklarını ifade etti.

"Yeni anayasaya ilişkin talepler var"

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Başkan Vekili Sibel Eraslan ise "İçeride ne konuşulacağını bilmiyoruz ama biz kendi izlenimlerimizi anlatacağız" dedi.

"Ön rapor sunulacak mı?" şeklindeki soruyu Eraslan, "Gittiğimiz bölgelerde edindiğimiz izlenimler neler, onları ifade edeceğiz. Nihai bir rapor değil. Nihai raporu hazırlamaya daha çok var. Anadolu'daki seyahatlerimizi henüz bitirmedik. Bölgeler olarak ön izlenim vereceğiz" şeklinde yanıtladı.

Eraslan, "Herkes bu süreçte barışa, umuda güvenmek istiyor. Yeni anayasa ile ilgili talepler var. Bunları dile getireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler