‘Akıllı gözlük’ ihlal tanımıyor

İBB’nin devreye soktuğu 11 mobil EDS aracıyla megakentteki trafik ihlalleri tespit ediliyor. Sadece 1 ayda 17 bin ihlalin tespit edildiği şehirde mobil araçların ulaşamadığı noktalarda ‘akıllı gözlük’ devreye giriyor.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 12:16
Abone Ol google-news



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSBAK mühendisleri tarafından geliştirilerek hayata geçirilen mobil EDS sistemi sayesinde kural ihlali yapan sürücülere göz açtırılmıyor. Görüntü işleme teknolojisi ve gelişmiş radarlar bulunan 11 EDS’li araç Sabah 07.00’den akşam 19’00’a kadar İstanbul cadde ve sokaklarında parklama, duraklama, emniyet şeridi ve hız ihlali yapan sürücüleri yerinde tespit ediyor.

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’yle koordineli olarak çalışan sistem sayesinde 18 Kasım-21 Aralık arasında Mobil EDS tarafından toplam 17 bin 71 kural ihlali yerinde tespit edildi. Bu ihlallerin 6 bin 249’unu duraklama, 5 bin 998’ini refüj başı (ofset), 4 bin 824’ünü de park ihlalleri oluşturuyor.

4 kamera bulunuyor

Mobil EDS bulunan İBB’ye ait araçların üzerinde 4 kamera bulunuyor. Araçta bir sürücü ile sistem operatörü görev yapıyor. Çekilen görüntüler araç içindeki bilgisayara, ardından da İBB Trafik Müdürlüğü Kontrol Merkezi’ne iletiliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ndeki ekipler ise ihlal tespit ettikleri görüntüleri belgeleyerek, ceza tutanağı hazırlayıp sürücülere gönderiyor. Mobil EDS araçlarının çevresel etkiler nedeniyle ulaşamadığı noktalarda ise ‘akıllı gözlük kamerası’ devreye giriyor. Trafik denetimine çıkan operatörler trafik ihlali yapan araçları gözlerine taktıkları “akıllı gözlük” teknolojisi ile kayda alarak merkeze iletiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler