AKP'li adayın evi arandı

Van merkezli El Kaide operasyonunda AKP'li başkan adayının evinin arandığı da ortaya çıktı.

Yayınlanma: 15.01.2014 - 23:25
Abone Ol google-news

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri’de El Kaide örgütüne yönelik düzenlenen, İHH ve Katar Kızılayı depolarının da basıldığı operasyonun ardından Van’da 8 savcının koruma polisleri de değiştirildi. Gözaltına alınan El Kaide’nin ortadoğudaki ikinci ismi olarak anılan İbrahim Şen’in de aralarında bulunduğu 22 şüphelinin sorgularına başlandı. Daha önce El Kaide operasyonunda tutuklanan, AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın evinin de operasyon kapsamında arandığı ortaya çıktı.

Van merkezli 6 ilde yapılan El Kaide operasyonu sonrası Kilis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Devlet Çıngı ile Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan operasyonun yapıldığı gün görevden alınmıştı. Operasyonun yankıları sürerken savcılıktaki koruma polislerine yönelik değişiklik yapıldı. 8 TMK savcısının koruma polislerinde de değişiklik yapıldığı belirtildi. Aylar süren teknik ve fiziki takibin ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla “Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden gelen El Kaidecilerin Suriye’ye geçişini sağlamak, El Kaide için Suriye ’ye eleman göndermek, zekat, yardım, deri gibi kalemlerle esnaftan para toplayarak bu parayı Suriye’de savaşan El Kaide güçlerine aktarmak” gibi suçlamalarla gözaltına alınan El Kaide’nin Ortadoğu’daki ikinci ismi olarak anılan, Guantanamo Hapishanesi’nde 2 yıl kalan İbrahim Şen, Akit gazetesinin eski Van sorumlusu Kenan Gül, İstanbul’da gözaltına alınan Haksöz dergisi yazarı Abdulkadir Şen, Kayseri’de gözaltına alınan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çamdalı ve Kilis’te gözaltına alınan İHH çalışanı İ. İ’nin de bulunduğu 22 şüphelinin sorgularına Van Emniyet Müdürlüğü’nde başlandı. Soruşturmayı 3 savcının yürüttüğü belirtilerken Van Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan şüphelilerin avukatları da görüşme için Emniyet Müdürlüğü’ne alındı. Van Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Van Cumhuriyet Başsavcılığı ise operasyona ilişkin henüz açıklama yapmadı. Hakkında gözaltı kararı bulunan, Kayseri’de çeşitli hayır kurumlarında görev alan Ömer Faruk Aksebzeci’nin ise umrede olduğu, yurda dönüşünde gözaltı kararının uygulanacağı belirtildi.

AKP’nin adayının evi arandı

El Kaide’ye yönelik operasyonda 17 Ekim 2009’da tutuklanan ve 2 ay hapis yapttıktan sonra beraat eden AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın evinin de operasyon kapsamında arandığı ortaya çıktı. Gülaçar, “Evim arandı ancak gözaltına alınmadım. Suç teşkil edilecek bir şey bulunmadı. Evimde sabah saat 5’te evimizde arama yapılmak istenmesi manidar bir durumdur. Gözaltına alındığım iftirası ile çirkin bir kampanya başlatılmıştır. Şahsımla ilgili daha önce de asılsız suçlamalarda bulunulmuştur. Mağdur edildiğimiz bir davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz” dedi.

'Türk Louai Sakka'

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede çarpıcı ifadeler yer aldı. Özellikle İbrahim Şen ile ilgili geniş bilgilere yer verildi. İbrahim Şen’in Afganistan ve Guantanamo geçmişi olduğu ve bu geçmişi sayesinde El Kaide üst yönetimiyle yakından ilişki kurduğu öğrenildi. Örgüt içerisinde “Türk Louai Sakka” olarak bilinen İbrahim Şen’e bağlı yaklaşık 100 kişilik bir grubun Suriye’de faaliyet gösterdiği ve Şen’in El Kaide Terör örgütü grup liderlerinden Lübnanlı Ahmet el Esir (Ebu Esir) ile de bağlantılı olduğu öne sürüldü. İbrahim Şen ve örgüt üyelerinin telefon görüşmelerinin teknik takibe takıldığı da belirtiliyor. Konuşmalarda çarpıcı ifadeler kullanılıyor. Şen’in “Burada Türk istihbaratının bütün gruplarla işi var, şimdi silah alıyorsunuz, herkes silah alıyor, silah veriyor, yardım geliyor şimdi, ne de deseniz herkesin şeyi var; Cephenin de var Ehrar’ın da var diğerinin de var, Türk istihbaratı olmazsa muhalifler burda bir adım atamazlar, zaten devlet Cepheyle beraber…” dediği teknik takibe takıldı.

Fezlekede, İbrahim Şen yönetimindeki yapının, Suriye'deki örgüt militanlarına Türkiye'den çeşitli yaşam malzemeleri gönderdiği ve bunun için bölgede çalışan yardım kurumlarını kullandıkları ileri sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler