AKP’li başkan nefret kustu

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara’daki katliam için saygı duruşu önerisi reddedildi. CHP’nin önerisine tepki gösteren AKP’li Erkan Hayla terör kurbanları için terörist imasında bulundu.

Yayınlanma: 14.10.2015 - 07:36
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara katliamında yaşamını yitirenleri olay yerine karanfil bırakarak anarken, Denizli’nin Kale ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Erkan Hayla ölenler için “terörist” imasında bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki akşam yapılan toplantısında, saygı duruşu gerginliği yaşandı. CHP grubu, Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasını önerdi. Oturumu yöneten Başkanvekili Ali Değirmenci, “Böyle bir uygulamamız yok. Bugüne kadar bu tür olaylarda hayatını kaybedenler için mecliste saygı duruşunda bulunulmadı” diyerek, öneriyi uygulamayacağını söyledi. CHP’li üyelerin “Yunanistan Parlamentosu’nda bile saygı duruşu yapıldı” itirazına karşın, Değirmenci saygı duruşu yaptırmadı. AKP’li Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ise öneriye tepkisini, toplantıyı terk ederek gösterdi.

Hayla daha sonra sosyal medya hesabından, “Benim ay yıldızlı bayrağım hariç ne kadar yasasadışı örgüt bayrağı varsa hepsinin bulunduğu bir mitingde ölenler için ne yas tutarım ne de saygı duruşu için ayağa kalkarım. Saygı duruşu yaptırmayan meclise de teşekkür ederim. Ölen HDP’lilere rahmet dileyecekken aklıma birden hamile karısı ile yürürken arkadan kahpece vurulan polisim geliyor, vazgeçiyorum” mesajını paylaştı.

CİNAYET ZANLISI

Hayla, geçen haziranda işlenen bir cinayetin katil zanlısı olarak 28 Ağustos 2015 tarihinde gözaltına alınmıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kale İtfaiye Grubu’nda görevli itfaiye eri Mehmet Ali Talay, geçen 29 Haziran’da tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayeti, sevgilisi olduğu ileri sürülen Kale Belediyesi zabıta görevlisi olarak çalışan N.Z. üstlendi. İlk ifadesinde itfaiye eri Talay’ın kendisiyle 8 ay boyunca zorla ilişkiye girdiğini belirten N.Z, “Yaşadıklarımı aileme anlatmakla tehdit edince öldürdüm” dedi. N.Z. ifadesinin ardından tutuklandı. N.Z. cezaevindeyken ifadesini değiştirdi. N.Z, savcıya cinayeti AKP’li Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın işlediğini, tabancayı eline verip suçu üstlenmesini istediğini ileri sürdü. Bunun üzerine gözaltına alınan Hayla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hayla suçlamayı reddetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler