Akrep çocuğu ezdi geçti

Van’da katıldığı bir eylemde polis panzerinin ezdiği 12 yaşındaki A.O. yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşımı veriyor.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 22:11
Abone Ol google-news

Toplumsal eylemlerde polisin orantısız güç kullanımı sonucu polisin şiddetine maruz kalarak sakat kalan ve ölen çocuk sayısı giderek artıyor. Son olarak Van’da katıldığı bir eylem sonucu polis panzerinin ezdiği 12 yaşındaki A.O. yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşımı veriyor. 27 Mart’ta AKP’nin Van mitingi sonrasında Başbakan’ı protesto eylemi esnasında polisin havaya ateş açması sonucu sağ göğsünden yaralanan otel görevlisi Kadir İnan’ın (26) ise sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Kato Dağı’na çıkan BDP’lilere yapılan müdahaleyi protesto etmek amacıyla önceki akşam Hacıbekir Mahallesi’nde eylem yapıldı. Polis eyleme katlan grupları dağıtmak için uyarıda bulundu. Dağılmayan grubun taşlarla saldırıya geçmesi üzerine kalabalığın içine hızla dalan Akrep tipi zırhlı bir aracın çarptığı iddia edilen A.O. isimli çocuk ağır yaralandı. A.O, orada bulunanların yardımıyla Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Doktorlar aileye, A.O’nun kafatasında çökme meydana geldiğini ve beyin kanaması geçirdiğini söylediler.

Van Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise eylem sonrasında atılan taşların A.O’nun kafasına isabet etmesi sonucu yaralandığını savundular.

BDP İl Başkanı Musa İtah, A.O’nun eve dönerken bir akrebin hızlı çarpması sonu ağır yaralandığını iddia ederek “Kasti ve öldürmeye yönelik bir saldırı yaşamış bulunmaktayız. 12 yaşındaki bir çocuğa bu şekilde vahşice saldırmanın izahatını hiçbir şekilde yapmak mümkün değil. Bu kadar vahşileşecek kadar çığırından çıkmış AKP hükümeti güdümündeki güçler pervasızca halka saldırmaktadır” dedi.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son Van mitingi sonrasında çıkan olayları bastırmak için polisin havaya açtığı ateş sonucu yaralanan 26 yaşındaki Kadir İnan’ın vücudundaki kurşun çıkartıldı. Olaydan sonra 5 polis açığa alındı. Van Cumhuriyet Savcılığı çıkartılan kurşunun hangi silahtan çıktığını tespit etmek için soruşturma başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler