ALES sonbahar dönemi başvuruları başladı

2016 ALES sonbahar dönemi başvuruları başladı. 18 Aralık'ta yapılacak ALES için başvurular 10 Ekim'de sona erecek

Yayınlanma: 27.09.2016 - 22:24
Abone Ol google-news

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi başvuruları başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2016-ALES sonbahar dönemi sınavı, 18 Aralık 2016'da 81 il merkezi ile Bişkek'te (Kırgızistan) uygulanacak.

Başvurular, bugünden itibaren 10 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek.Sınava başvurmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Sınav, saat 9.30'da başlayacak ve cevaplama süresi 180 dakika (3 saat) olacak. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak
başvurularını tamamlayacaklardır.Adaylar sınav ücreti olan 80,00 TL'yi kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler