Alevi paketinde ilk hedef 'Dersim'
Hükümetin 'Alevi açılımı' ilgili paketinde Seyit Rıza'nın mezarının yerinin aranması, Tunceli adının Dersim olarak değiştirilmesi gibi hedefler olduğu öne sürüldü.
Hükümetin ‘Alevi açılımı’ ilgili paketinin ilk önlemlerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 23 Kasım’da Tunceli'ye yapılacak ziyarette açıklanması planlanıyor.
Anka’nın haberine göre pakette Seyit Rıza’nın mezarının yerinin aranması var. Mezarın yurtdışında olma ihtimali de değerlendiriliyor. Bulunması halinde Türkiye ’ye getirilecek. Hükümet ’in Alevi açılımı ile ilgili pakette Tunceli adının Dersim olarak değiştirilmesi ilk hedefleri arasında.
Madımak Müzesi’nin yeniden organize edilmesi de pakette yer alıyor. Özel eşyaların da sergileneceği müze daha canlı hale getirilecek.
Cemevlerinin kültür merkezi olarak Kültür Bakanlığı bünyesinde olması da AKP ’nin hedefleri arasında.
Pakette Dersim olaylarının araştırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması da yer alıyor.
Hükümet atacağı adımlar konusunda Cemevleri ve derneklerle toplantılar düzenleyecek. Alevi federasyonlarıyla da temaslar gerçekleşecek.
Video Haberler
-
Türkiye'nin NATO pazarlığının perde arkası
-
250 bin TL’lik tazminat davası
-
Eski müdürün 'anlaşma' trafiği açığa çıktı
-
Abdülkadir Ömür'ün trafikteki görüntüleri tepki çekti!
-
Kolonlardaki çatlak ekipleri harekete geçirdi
-
İstanbul'da hareketli dakikalar
-
Eski AKP'li yurttaş Özel'e böyle seslendi
-
'İçimizden bir parça koptu'
-
'Gerçek enflasyona duyarlı bir artış olmalı'
-
Zamlar tatlıcıların tadını kaçırdı
En Çok Okunan Haberler
-
Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de!
-
Cüneyt Arkın'ın cenaze töreninde büyük ayıp!
-
Asgari ücret için üç ihtimal var
-
Ceyhan: Bu üç semptoma dikkat edin
-
Mahmut Efendi nasıl ölmedi
-
Cübbeli kişiler parkta oturan çifte saldırdı
-
İşte masada konuşulan rakam
-
'Ne hale geldiler!'
-
Erdoğan'a kötü haber: 4 isme de kaybediyor
-
'Bedenimden parça kopmuş gibi...'