'Alın terimle kazanıyorum'

Çorap satarken çekilen videosuyla gündeme gelen 13 yaşındaki Mert Karağaç, hasta kardeşi için çalışmak zorunda olduğunu belirterek “Alın teriyle paramı kazanıyorum” dedi.

Yayınlanma: 12.04.2015 - 22:17
Abone Ol google-news

Çorap satarken çekilen videosunda satış teknikleri ile usta pazarlamacılara taş çıkartan Mert’in siyaset ve gündemle alakalı açıklamaları geçtiğimiz aylarda sosyal medyada gündem yarattı. Eskişehir’in Tepebaşı İlçesi Şirintepe Mahallesi’nde annesi Emine, babası Osman ve 4 kardeşiyle birlikte yaşayan 13 yaşındaki Mertcan Karaağaç, yaşından büyük açıklamalarıyla ve kocaman yüreğiyle bir anda herkesin sevgisilisi oldu. 6. sınıf öğrencisi olan Mert, babasının 4 kardeşine baktığını belirterek, ailesine destek olmak için çorap satmaya başladığını belirtti. 2 yaşında olan kardeşi Mahmut Mustafa’nın 11 aylıkken üzerine sıcak su dökülmesi sonucu kolunun yandığını anlatan Mert, “Babam 1000 liraya işe girdini söyledi. O sırada ben içeri geçip şöyle kafamdan çıkarma ve toplama işlemi yaptım.

Hemen babama gelip dedim ki ‘baba senin aldığın para yol paran, yemen içmen çıksa maaşın asgari ücretin altında kalır. Sen bu aldığın parayla kardeşime bez mi alacaksın mama mı alacaksın?’Babam da şöyle kendince hesapladı. ‘Doğru söylüyorsun’ dedi. Ben de karar verdim. ‘Baba biz baba oğul kalkınalım’ dedim. ‘Ben senin evladınsam sana destek olacağım’ dedim. Çorap satmaya başladım” diye konuştu.

Kardeşinin ilaçlarının çok pahalı olduğunu anlatan Mert, “Benim çorap satmaya çıkmam gerekiyor. Evin ihtiyaçları ve kardeşimin ilaçları için. Kardeşimim ilaçları çok pahalı. Vücudu yandığı için sıkı bir kıyafet giymesi gerekiyor. Bu kıyafetin fiyatı 700 lira. Her 3 ayda alıyoruz. Babamın aldığı maaştan 300 lirası icraya gidiyor. Yol parası, yeme içmesi çıktığında eve 400’e yakın para kalıyor. Babama da yazık. Kalan parayla kardeşlerime bez mi alacak, mamamı alacak eve bir şey mi alacak diye kara kara düşünüyor. Ben de aileme destek için okul çıkışında çorap satmaya gidiyorum” diye konuştu. Bazen olumsuz tepkilerle karşılaştığını ve buna üzüldüğünü ifade eden Mert, “Bazen çorap satmaya gittiğimde bazı insanlar bana laf ediyorlar. Yanlış anlıyorlar. İnsanların beni yanlış anlamalarını istemem. Ben burada aileme destek için çorap satıyorum. Ben alın teriyle paramı kazanıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler