Alkollüye azmettirme serbestmiş

Polis Serkan Akbulut'un, Kürtçe şarkı söylediği için Emrah Gezer'i öldürmesi davasındaki cezalarda indirimin gerekçesi belli oldu. Kararda, azmettirici olduğu için cezalandırılması istenen Sinem Uludağ'la ilgili olarak, 'alkollü olan kişinin söylediği sözlerin bilinçli olarak söylendiğinden söz edilemeyeceği', bu nedenle de azmettirmekle suçlanamayacağı ileri sürüldü. Mahkeme polisin cezasında da tahrik indirimi yapmıştı.

Yayınlanma: 11.10.2011 - 06:40
Abone Ol google-news

Kürtçe şarkı söylediği için başlayan tartışma sonunda polis Serkan Akbulut'un silahından çıkan kurşunla ölen Emrah Gezer'in davasındaki polise verilen indirimli cezanın gerekçeli kararı belli oldu. İddianamede azmettirici olarak değerlendirilen ve cezalandırılması istenen Sinem Uludağ ile ilgili mahkemenin gerekçeli kararında, alkolün etkisinde olması nedeniyle Uludağ'ın azmettirmekle suçlanamayacağı değerlendirmesi dikkat çekti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, 27 Aralık 2009 tarihinde Ankara’da iki grup arasında kavga çıktı. Kavganın nedeni ise Emrah ve Ramazan Gezer kardeşleri içinde bulunduğu grubun İbrahim Tatlıses’in de söylediği “Agir katye dilemın (Gönlüme ateş düştü)” şarkısını söylemesiydi. Bu sırada polis memuru Serkan Akbulut’un içinde bulunduğu grubun bu durumdan rahatsız olması nedeniyle tartışma çıktı. İddianameye göre Akbulut’un kız arkadaşı Sinem Uludağ, “Siz PKK’li misiniz, burada da bizi buldunuz, pis Kürtler” diye şarkı söyleyenlere hakaret etti. Uludağ, yanındakilere dönerek “Ne biçim erkeksiniz sıkın bunlara” dedi. Yapılan yargılama sonucunda Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, polis Serkan Akbulut’u 19 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırırken, cezasında tahrik indirimi yapmıştı.

Mahkeme, Sinem Uludağ’ı da sadece hakaret suçundan cezalandırırken gerekçeli kararda: “Sanık Sinem Uludağ hakkında kavga ve tartışma esnasında söylediği sözler nedeniyle öldürmeye azmettirtmekten sorumlu tutularak tecziyesi iddianamede talep olunmuş ise de, alkollü olan kişinin söylediği sözlerin bilinçli olarak söylediğinden söz edilemeyeceği gibi sanık Akbulut’un Sinem’in sözlerinin etkisi altında kalarak öldürme ve bilinçli taksir ile yaralama eylemine karar verdiği de kabul edilmemiştir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler