Almanya'da 70 yıllık serüvene Türk darbesi

Almanya'nın Offenbach kenti yakınlarındaki Heusenstamm kasabasında Hıristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) yetmiş yıllık hakimiyetine son vererek SPD'den belediye başkanı seçilen Avukat Halil Öztaş, mazbatasını törenle aldı. Halil Öztaş yeni görevine 1 Ocak 2016'da başlayacak.

Yayınlanma: 12.12.2015 - 20:55
Abone Ol google-news

Heusenstamm Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen töreni, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik ile Hessen Milletvekili İsmail Tipi (CDU) de izledi. Törende, kendisine destek verenlere teşekkür eden Öztaş, partiler üstü belediye başkanı olacağını söyledi.

Mazbatayı ve kentin sembolik anahtarını teslim eden Heusenstamm Belediye Meclisi Başkanı İngrid Henninghausen ile eski Belediye Başkanı Peter Jackoby, Halil Öztaş'a başarılar dilediler.

Törende Halil Öztaş'ın minik kızı Melike'nin piyano resitali de büyük alkış aldı.

SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK SÖZÜ

37 üyeli Heusenstamm Belediyesi Meclisi'nde CDU 17 ve SPD 7 üyesiyle yönetimde ortaklık ediyor. Törende konuşan CDU temsilcisi Lottar Fella, partisinin Halil Öztaş'a destek sunacağını söyledi.

Hessen Belediyeleri adına konuşan Dietzenbach eski Belediye Başkanı Stephan Gieseler (CDU) ise Heusenstamm halkının çok cesur bir karar verdiğini, yakın arkadaşı Halil Öztaş'ın sorunların başarıyla üstesinden geleceğine inandığını söyledi.

Hessen Eyaleti Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Thorsten Becker de, Halil Öztaş'ın hakem ve Hessen Futbol Federasyonu Mahkemesi Başkanı kimliğine dikkat çekerek, yeni belediye başkanının Heusenstamm için doğru bir tercih olduğunu kaydetti. Becker, Halil Öztaş'a '1 numara Öztaş' yazan Alman milli takımı forması hediye etti.

Heusenstamm Belediye Başkanı Halil Öztaş, teşekkür konuşmasında sorumluluklarının farkında olduğunu belirterek, toplumun mutluluğu için vargücüyle çalışacağını kaydetti.

"ÖZTAŞ'IN SEÇİLMESİ ÖNEMLİ"

Heusenstamm'dan Hessen Eyaleti Meclisi'ne seçilen Milletvekili İsmail Tipi de, muhafazakarlığı ile bilinen Heusenstamm'da Halil Öztaş'ın belediye başkanı seçilmesinin, Alman toplumunun göçmenleri artık kendilerinden biri olarak gördüklerine işaret olduğunu söyledi.

Seçildikten sonra parti kimliğinin önemini kaybettiğini belirten Milletvekili Tipi, "Toplumun huzuru, mutluluğu ve geleceği için birlikte çalışacağız" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler