Almanya’dan salgınlara karşı Yapay zeka merkezi
Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü (RKI), salgınlara yönelik olarak Yapay zeka Merkezi kurdu.

Robert Koch Enstitüsü'nün Wildau kentinde kurduğu Yapay zeka merkezi, birkaç ay içinde kullanıma hazır hale gelecek. RKI Başkanı Lothar Wieler, ekonomi gazetesi Handelsblatt'a yaptığı açıklamada, Brandenburg eyaletinin Wildau kentinde geçen ay inşaatına başlanan Yapay zeka merkezinin, birkaç ay içinde kullanıma hazır hale geleceğini bildirdi.
Amaçlarının, halk sağlığı araştırmaları için büyük veri kaynaklarını yapay zeka tabanlı teknolojilerle kullanılabilir hale getirmek olduğunu belirten Wieler, söz konusu merkezle RKI'nın, salgınları daha kapsamlı bir şekilde analiz etmek, hastalıkların zorluklarını daha iyi hesaplamak ve erken uyarı sistemleri geliştirmek istediğini aktardı.
“HESAPLAMAK MÜMKÜN”
RKI'nın, laboratuvarlarda topladığı verileri diğer veri kaynaklarıyla (hava durumu raporları, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarındaki raporlar veya Federal İstatistik Dairesi gibi) ilişkilendireceğini bildiren Wieler, "Bu şekilde, virüsler hakkında daha önce bilmediğimiz durumları öğrenebiliriz. Örneğin, yeni mutasyonlar söz konusu olduğunda ne kadar tehlikeli olduklarını çok daha hızlı hesaplamak mümkün olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Wieler, merkezde ilk başta 101 veri bilimcisi istihdam edeceklerini ve Wildau Teknik Üniversitesi ile iş birliği yapacaklarını aktardı.
Video Haberler
-
Atatürk Havalimanı'ndan son görüntüler
-
İstanbul’da sahte alkol üreticilerine baskın
-
İmamoğlu'ndan 'öğrenci indirimi' hakkında karar
-
Otobüs ücretini yüksek bulup şoföre saldırdı
-
Yüzlerce kişi hastanelik oldu
-
Aralık ayında söylediği sözler gündemde!
-
Sahte parfüm ve güneş kremi operasyonu
-
Almanya'da şirket kurmak isteyenlere uzmandan öneriler
-
6 ay önce evlendiği kocasını öldürdü
-
Bu da iktidara yakın şirketin anketi
En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'na 'Yargıtay üyesiyim' telefonu
-
Cahit Özkan cephesinden açıklama
-
Alaattin Çakıcı yine sahnede
-
Bakan Özer açıkladı: İlk kez bu yaz uygulanacak
-
Sokak eylemlerine 'SADAT' hazırlığı
-
Sokak eylemlerine SADAT hazırlığı
-
Seçimler için kendine iki rakip belirledi
-
Benzin ve LPG'ye büyük zam yolda
-
İsveç NATO kararını verdi
-
Yeni hafta art arda zamlarla başladı