Amanos ve Hakkari'de çatışma: 4 şehit

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Kuzuculu Beldesi yakınlarında Amanos Dağları'nda jandarma ile PKK'liler arasında çıkan çatışmada bir binbaşı, bir üsteğmen ve teğmen, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı'na yapılan havanlı saldırıda ise 1 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Yayınlanma: 17.05.2012 - 07:07
Abone Ol google-news

Hatay Dörtyol Kuzucular Beldesi dağlık alanında terör örgütüyle askerler arasında çatışma çıktı.

Bölgede gece arama tarama faaliyeti sürdüren jandarma birliği, teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışmada 2 asker şehit oldu, 4 PKK'li öldürüldü. Çatışmada yaralanan bir askerin de kaldırıldığı hastanede şehit olmasıyla şehit sayısı 3'e yükseldi.

 Hatay Valiliği'nden açıklama

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 07.45 sıralarında İl Jandarma Komutanlığı tarafından Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede ateş açtığı belirtildi.

Açılan ilk ateş sonucunda İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın şehit olduğu kaydedildi.

Bölgede operasyon devam ediyor.

 

Hakkari'de saldırı: 1 Şehit

Öte yandan Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi’nde iç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı’na, Irak’taki PKK’li teröristler havanlı saldırıda bulundu.

Olay, bugün saat 14.40 sıralarında Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi’nde meydana geldi. Irak topraklarından Derecik İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı’na PKK’lilerce havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda bir güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Yapılan saldırıya güvenlik güçleri, anında karşılık verilirken, tabur ve aynı bölgede bulunan Omurlu karakolundan da saldırının yapıldığı bölgeye obüslerle top atışları yapıldı.

Bu arada kobra tipi helikopterler de aynı bölgede sürekli uçuş yaptı. Aynı saatlerde ise 2 savaş uçağının Yüksekova yönünden gelerek Irak yönüne doğru gittikleri gözlendi.

 

Hakkari Valiliği'nden açıklama

Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden güvenlik güçlerimize, Derecik Beldesi'nde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından haince yapılan hava atışı sonucunda bir güvenlik görevlisi şehit olmuş, bir güvenlik görevlisi de yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan başlatılan operasyonlar devam etmektedir. Miletimizin başı sağolsun.”

İl Jandarma Komutanlığı'nda tören

Öte yandan, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında PKK'lilerin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 askerin cenazesi Antakya'ya gönderildi.

Şehit olan 3 asker için yarın İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlenecek.

Şehit Teğmen Tarım'ın eşi 4 aylık hamile

Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın şehit olduğu haberi, Alanya Garnizon Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından annesi Nevin Tarım'a verildi. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen komutanlar, 60 yaşındaki anne Tarım'a oğlunun şehit haberini verdi. Aslen Kütahyalı olan fakat eşi öldükten sonra oğlu Bülent Tarım'ın yanına Alanya'ya yerleşen anne Nevin Tarım, subay oğlunun şehit haberiyle yıkıldı.

Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın geçen yıl Neslihan Tarım ile evlendiği ve eşinin 4 aylık hamile olduğu belirtildi. Eşini de Hatay'a götüren Ahmet Tarım'ın Alanya'daki ağabeyi Bülent Tarım'ın taşımacılık şirketi sahibi olduğu, en büyük ağabeyi Levent Tarım'ın da Çanakkale'de kıdemli başçavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit Teğmen Ahmet Tarım'ın cenazesinin memleketi Kütahya'ya toprağa verileceği belirtildi.

19 Mayıs etkinlikleri iptal

Hatay Valiliği, Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu 3 askerin şehit olması nedeniyle Gençlik Haftası'ndaki eğlence etkinliklerini iptal etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler